Ecaterina Andronescu a participat la o întâlnire cu directorii unităţilor şcolare din judeţul Vâlcea, unde a declarat, întrebată fiind despre finalizarea lucrărilor la campusul Liceului Economic din staţiunea Călimăneşti, că 162 de campusuri liceale din ţară sunt în „diferite faze de execuţie”, rămânând fără finanţare.
„Am dosarul Liceului Economic, dar nu pot promite pentru acest an nimic mai mult. Încercăm cu Banca Mondială în mai multe astfel de cazuri să obţinem finanţare. Vreau să spun că în România în acest moment sunt 162 de campusuri liceale aflate în diferite faze de execuţie şi care au rămas fără finanţare”, a declarat Ecaterina Andronescu.
Ministrul a mai spus că la jumătatea anului şcolar se va face o evaluare şi se va lua o decizie privind clasa pregătitoare, dacă aceasta va rămâne la şcoală sau va trece la grădiniţă.
Citeşte şi: Andronescu: Avem 8.700 de clase de copii înscrişi la clasa pregătitoare
De asemenea, Ecaterina Andronescu a afirmat că în următorii ani se va analiza şi perspectiva de a face o diferenţiere a elevilor după absolvirea gimnaziului.
„Ca să nu mai întâlnim situaţii de elevi care să meargă spre licee, deşi au medii gimnaziale sau rezultate la evaluarea naţională mai slabe, vom face în viitor o diferenţiere, poate chiar şi pe baza unui barem. Astfel, după o anumită medie să se meargă la liceu, iar sub acea medie să se meargă spre şcolile profesionale. În acest caz însă trebuie gândită o restructurare a şcolilor profesionale prin identificarea unor specializări în funcţie de ce se caută pe piaţa muncii. Aici este obligatorie colaborarea între şcoală şi agenţii economici”, a precizat Ecaterina Andronescu.
În judeţul Vâlcea, ministrul Ecaterina Andronescu a vizitat şi Şcoala „Step by step” din comuna Prundeni şi a participat la manifestarea prilejuită de centenarul Şcolii „Tudor Vladimirescu” din municipiul Drăgăşani.