Angajări 2023. Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Marketingul este unul dintre domeniile cele mai dorite de Gen Z, tânăra generaţie intrată pe piaţa muncii. Un corporate communication specialist este responsabil de planificarea şi implementarea proiectelor de comunicare corporate, cât şi de coordonarea bugetelor aferente.
Un angajat pe poziţia de corporate communication specialist câştigă între 850 şi 1.300 de euro net pe lună, conform datelor de la platforma de recrutare online BestJobs.
„Marketingul este unul dintre domeniile cele mai dorite de Gen Z, tânăra generaţie intrată pe piaţa muncii. Un corporate communication specialist este responsabil de planificarea şi implementarea proiectelor de comunicare corporate, cât şi de coordonarea bugetelor aferente. Angajatorii caută candidaţi cu experienţă în domeniul comunicării operaţionale, abilităţi de editare şi scriere de conţinut, experienţă în coordonarea proiectelor de comunicare şi de gestionare a colaboratorilor externi. Salariul net pentru o astfel de poziţie este cuprins între 850 şi 1.300 de euro pe lună, iar cele mai multe poziţii deschise sunt în Bucureşti, Arad, Ilfov sau remote“, explică Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.
Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: program flexibil, bonusuri anuale de performanţă, cursuri de dezvoltare, programe de mentorat şi zile de concediu suplimentare.
Angajări 2023. În prezent, 238 de posturi vacante pentru poziţia de corporate communication specialist sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Pentru această poziţie, cele mai multe anunţuri sunt în Bucureşti, Arad, Ilfov şi în regim de muncă remote.
Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție – HIRE
Angajări 2023. Românii se văd nevoiți să își ia al doilea job pentru a face față scumpirilor
Angajări 2023. Românii se confruntă cu scumpiri din ce în ce mai mari și astfel sunt nevoiți să își ia un al doilea job. Citește mai multe despre această situație în articolul nostru.
Un sondaj realizat de eJobs România arată că românii se confruntă cu o situație dificilă din cauza scumpirilor, fiind nevoiți să își ia al doilea job pentru a-și suplimenta veniturile. Conform sondajului, 44,5% dintre respondenți au nevoie de un job suplimentar pentru a face față cheltuielilor din fiecare lună.
Motivul principal pentru care românii își iau un al doilea job este acela de a avea câștiguri financiare mai mari, iar aproape 6 din 10 respondenți (58%) nu câștigă suficient de mult de la jobul principal pentru a-și acoperi cheltuielile. Alte motive invocate pentru a lua un al doilea job sunt achiziționarea de bunuri sau servicii importante, dorința de a schimba domeniul de activitate sau pentru a câștiga mai mult în perioada de început a carierei.
Conform sondajului, mai mult de jumătate dintre respondenți (56,8%) au declarat că al doilea job este într-un domeniu complet diferit de cel al primului, dar și că un procent impresionat de 73% se simt capabili să lucreze în două locuri pe termen lung. 9,6% dintre respondenți ar putea lucra în două locuri cel mult 6 luni, în timp ce 17,4% consideră că ar fi dispus să facă o astfel de concesie pentru maximum un an.
Cu toate acestea, oamenii sunt conștienți că, dacă nu ar putea lucra de acasă, ar fi imposibil să aibă două joburi, iar 21,1% spun că nu există niciun motiv care i-ar putea face să rămână doar cu un singur job.
Angajări 2023. Românii se gândesc să își ia al doilea job pentru a-și suplimenta veniturile
Potrivit sondajului eJobs România, un număr semnificativ de angajați cu un singur loc de muncă se gândesc să își ia un al doilea job pentru a-și suplimenta veniturile. Aproximativ 40,8% dintre respondenți spun că vor aplica pentru un al doilea job în perioada următoare, în timp ce 34% consideră că ar avea nevoie de o suplimentare a veniturilor, dar nu știu dacă ar putea face față volumului crescut de muncă.
Lipsa banilor este o problemă majoră pentru români, iar acesta este motivul principal pentru care mulți se văd nevoiți să își ia un al doilea job. În timp ce unii aleg să lucreze în două locuri concomitent, alții preferă să își păstreze timpul liber pentru weekend și să lucreze doar atunci. Indiferent de opțiune, situația economică din România îi determină pe mulți să ia măsuri extreme pentru a-și asigura supraviețuirea financiară.