Angajări 2023. Sectorul IT duce lipsă de 25.000 de mii de angajați în România. Se oferă salarii de până la 5.000 de euro, dar se găsesc tot mai greu angajaţi, oferta venind la pachet şi cu şcoală rapidă de specializare. „Pot sa învețe atât partea tehnică, încep cu bazele programării. Se lucrează foarte mult în echipă, e un skill important”, a declarat Bogdan Toader, mentor.
Nici durata cursurilor nu este mare. Astfel că, după doar 10 luni, cursanții se pot angaja la marile companii. Iar costul unor astfel de cursuri, la privat, pot ajunge până la 5.000 de euro, bani recuperabili la un prim salariu. mi mult, la stat aceste programe de pregătire profesională sunt gratuite. Doritorii trebuie doar să fie în evidențele Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Angajări la băcanie. Salariu îţi face cu ochiul, dar se cere pricepere!
În luna februarie, ANOFM organizează 110 cursuri de reconversie profesională pentru aproape 1.600 de persoane. „Cursuri de competențe cheie, de comunicare în limba română, cursuri de competențe matematice, știință, tehnologie. Sunt și pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale”, a declarat Corina Scarlat, purtător de cuvânt ANOFM.
Angajări în România: se caută frizeri, electricieni şi bucătari
Luna aceasta, cele mai multe cursuri de reconversie profesională sunt organizate de ANOFM în Municipiul București, dar și în județele Dâmbovița şi Brașov.
Angajări pe bandă rulantă la stat. Ce salariu are un bucătar de creşă sau un referent la teatrul „Prichindel”
Cele mai căutate meserii sunt cele de agent de securitate, bucătar, ajutor de bucătar, patiser, dar şi îngrijitor spații verzi. Românii se pot înscrie la cursuri de recalificare sau perfecționare pentru a deveni și contabili, frizeri, lucrători comerciali, specialiști în resurse umane, dar și electricieni, scrie observator.tv.
Angajări şi la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM). Ce posturi vacante pune la bătaie instituția
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) angajează șapte fizicieni, chimiști și ingineri chimiști, pentru Serviciului Laborator Radioactivitate și Comparimentele Laborator Deșeuri și Laborator Zgomot și Vibrații, în vederea asigurării implementării proiectului PNRR „Componenta 3 – Managementul deșeurilor – Investiția 3.b Echipamente de monitorizare a calității aerului, radioactivității și zgomotului”, anunță instituția printr-un comunicat de presă.
Este vorba despre patru funcții de consilier superior, două funcții de consilier asistent și o funcție de referent superior de specialitate, care sunt distribuite în cadrul Serviciului Laborator Radioactivitate (un post de consilier asistent și un post de referent superior de specialitate), Compartimentului Laborator Deșeuri (trei posturi de consilier superior și un post de consilier asistent) și Compartimentului Laborator Zgomot și Vibrații (un post de consilier superior).
„Condiţiile generale și specifice de participare, bibliografia și atribuțiile prevăzute în fișa postului pentru fiecare din funcțiile publice de execuţie scoase la concurs au fost postate detaliat pe site-ul anpm.ro, la rubrica „Angajări”, astfel încât toți cei interesați să poată vedea dacă se încadrează la cerințele de concurs. Pentru că este vorba despre deservirea laboratoarelor de monitorizare, toți participanții trebuie să aibă studii universitare absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în domeniile fizică, chimie, inginerie chimică sau alte specialități cerute de lege. Pentru a avea grijă de mediu avem nevoie de specialiști și sperăm să se înscrie cât mai mulți doritori, până la 1 februarie 2023, când este data limită pentru depunerea dosarelor”, a declarat Președintele ANPM, Laurențiu Alexandru Păștinaru (foto).
Concursul de recrutare este organizat în temeiul Art. unic din OUG 80/2022, OUG nr.78/2022, H.G. nr. 611/2008 și OUG nr.57/2019, având în vedere derularea și implementarea proiectului de achiziție de echipamente pentru monitorizarea calității aerului, radioactivității și zgomotului, care vor contribui la îmbunătățirea monitorizării mediului.