Angajări 2023. Un casier de la Hornbach Bucureşti câştigă aproape cât un director!

O casieră ajunge lunar la 3.600 de lei, iar un director adjunct ia 4.500 de lei, bani în mână, iar angajările se fac chiar de săptămâna viitoare.
Filip Stan
20 oct. 2023, 17:31
Angajări 2023. Un casier de la Hornbach Bucureşti câştigă aproape cât un director!

Angajări 2023. Mulți dintre români s-au întrebat cât câștigă, de fapt, un casier de la Hornbach București. Salariile nu sunt deloc de neglijat. Astfel, o casieră ajunge la 3.600 de lei, iar un director adjunct ia 4.500 de lei. Și este vorba de salariul lunar net!

Mai mult, un lucrător comercial principal ia în mână 3.000 de lei. Se pare că salariile au crescut față de 2021, de exemplu, când același lucrător comercial primea 2.800 de lei și tichete de masă de 420 de lei pe lună.

În luna septembrie a anului 2021, un lucrător comercial ar fi câștigat cât un director, adică 4.550 de lei + bonuri de masă de 480 de lei, potrivit undelucram.ro.

Un șef de raion / consilier de vânzări obținea 3.800 de lei lunar.

Tichete de masă, zile libere și transport gratuit dacă faci asta. Avantajul de care angajatorii nu ar vrea să știi
Ce salariu câștigă un român dacă lucrează ca vânzător în Hornbach, Lidl, sau Penny, în Germania

Nu este un secret faptul că angajații marilor supermarketuri din România ar câștiga mult mai mult, dacă ar lucra în unitățile din alte țări.

Platforma „Kununu” pune la dispoziția tuturor celor interesați detalii despre salariile pe care le câștigă angajații unor cunoscute supermarketuri din Germania.

Vânzătorii din magazinele de bricolaj câștigă mai bine decât cei care lucrează în giganții din zona alimentară.

Un vânzător de la Hornbach câștigă 2.475 brut euro pe lună (29.700 euro brut pe an).

Cât câștigă angajații Hornbach, Obi, DM sau Kaufland în Germania

La Hornbach, salariul mediu brut al unui vânzător este de 2.475 euro pe lună (29.700 euro / an) – 12.260 lei brut pe lună. La rândul său, un asistent instruit câștigă 2.550 euro pe lună (30.600 euro / an).

La DM, salariul mediu brut al unui vânzător este de 2.241 euro pe lună (26.900 euro / an)- 11.100 lei brut pe lună, iar un asistent instruit câștigă 2,366 euro pe lună (28.400 euro / an). Totodată, un director de sucursală câștigă 4.183 euro pe lună (50.200 euro / an).

Hornbach este o companie din Germania, fondată în 1877, care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcție și produse pentru amenajare casă si grădinărit. Compania este prezentă în nouă țări europene, cu 158 de magazine, situate în Austria, Cehia, Elveția, Luxemburg, Olanda, România, Slovacia și Suedia. La nivel global, Grupul Hornbach are aproximativ 20.000 de angajați, dintre care peste 750 în România.

Categoriile de angajați care vor schimba locul de muncă în următorul an. Se modifică puternic dinamica pe piața muncii

Atât piața muncii la nivel global, cât și pe teritoriul țării noastre, se află la un moment de cotitură în ceea ce privește controlul pe care angajații îl resimt asupra propriului parcurs profesional.

Într-un context în care 35% dintre angajați sunt înclinați să părăsească locul lor de muncă actual în următoarele 12 luni, grupurile cele mai susceptibile de a face acest pas sunt membrii Generației Z (38%) și Millenials (37%). Două studii recente arată că piața muncii în sectorul privat este dominată de insatisfacție profesională, preponderent concentrată către așteptările salariale ale angajaților și nivelul de flexibilitate al angajatorilor cu privire la programul de lucru. În pofida faptului că mai bine de jumătate dintre angajatori se așteaptă ca încetinirea creșterii economice a țării și gradul ridicat de instabilitate să constrângă oamenii să își păstreze locul de muncă cu orice preț, angajații sunt radical mai încrezători în competitivitatea pieței muncii. Rezultatele studiilor recente arată o discrepanță vizibilă față de începutul pandemiei, când sentimentul dominant era că angajatorii dețineau un control puternic asupra pieței muncii.

Aproape 40% dintre indivizii participanți la o investigație recentă realizată de o platformă cunoscută de recrutare din România au exprimat nemulțumire cu privire la nivelul salariului lor actual, în timp ce aproximativ jumătate dintre respondenți au afirmat că remunerația lor este acceptabilă, cu toate că ar putea fi mai bună. Numai 10% dintre cei implicați în studiu se declară complet mulțumiți de veniturile lor ca angajați. Acest sondaj a fost desfășurat în luna septembrie a anului curent (2023), pe un eșantion format din 1389 de persoane din România.

Angajări 2023. Aproape 1000 de euro pe lună dacă ştii bine limba română. Se lucrează de acasă şi ai bonus tichete de masă
În ceea ce privește posibilitatea de a negocia un salariu mai bun, se pare că mulți dintre participanți nu văd acest lucru ca fiind o soluție viabilă. O fracțiune mică dintre aceștia cred că pot aduce argumente convingătoare pentru a obține majorările pe care le doresc.

Astfel, 42% dintre respondenți consideră că o discuție cu superiorul lor ar putea duce la o creștere salarială de cel mult 10%, în timp ce 37,7% cred că ar putea obține o majorare între 10% și 20%. Doar 13,1% au încredere că ar putea primi o majorare de până la 30%, iar 7,2% se așteaptă la creșteri mai semnificative.

„Mulți candidați se plâng de faptul că nu se descurcă în a negocia salariile lor și că discuțiile cu managerii le provoacă disconfort, atât în calitate de angajați, cât și în etapele finale ale procesului de recrutare. De exemplu, aproape jumătate dintre participanți au afirmat că, pe parcursul carierei lor, cele mai multe majorări salariale le-au fost acordate fără a le cere. 35,3% au primit majorări numai după ce au cerut, în timp ce pentru 16,6% este dificil să estimeze acest lucru”, a declarat Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul platformei de recrutare care a condus investigația pe piața muncii.

Conform sondajului menționat anterior, 39,6% dintre respondenți nu au negociat salariul lor de la angajare. Atunci când doresc o creștere salarială, 54% dintre aceștia optează pentru abordarea tradițională, prezentând realizările lor profesionale recente direct superiorului. Aproape 15% declară direct că nu se simt motivați de nivelul actual al salariului. Doar 10% justifică cererea de creștere a salariului prin creșterea prețurilor din ultimul timp.

Angajatorii au devenit mai acut conștienți de valoarea lucrătorilor cu experiență
Potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey, principala preocupare a angajatorilor la nivel global a devenit atragerea și păstrarea talentelor.

În contrast, studiul scoate la iveală o discrepanță între așteptările și motivațiile angajaților și cele ale angajatorilor. Mai exact, 58% dintre angajatori cred că încetinirea creșterii economice ar reduce probabilitatea ca angajații să demisioneze, însă mai puțin de jumătate dintre angajați (adică 47%) sunt de acord cu acest scenariu, în timp ce 22% se opun acestui punct de vedere. Această situație poate duce la subestimarea continuă a mișcării de pe piața forței de muncă de către angajatori.

Spre comparație, imaginea era complet diferită acum trei ani, înainte de izbucnirea pandemiei. Atunci, 53% dintre respondenți credeau că angajatorii dețineau controlul asupra pieței muncii, iar numai 24% apreciau că angajații aveau influență. Astăzi, diferența s-a redus la 46% în favoarea angajatorilor, în timp ce angajații au crescut la 32%.

Claudia Sofianu, Partener și liderul departamentului Impozit pe venit și contribuții sociale al EY România, a subliniat: „Recunoaștem aceleași tensiuni în România, la fel ca în întreaga lume. Pe de o parte, angajatorii încearcă să găsească soluții prin experiență și consultări constante cu angajații lor, dar pe de altă parte, schimbările continue de pe piața muncii necesită atenție la nevoile angajaților și anticiparea schimbărilor priorităților acestora.”

84% dintre angajatori consideră că oferirea de flexibilitate va avea un impact pozitiv asupra capacității lor de a atrage talente, dar doar 63% dintre angajați sunt de acord cu acest lucru. Această discrepanță este mai pronunțată în cazul angajaților din domeniul cercetării, ale căror activități se desfășoară tradițional în birouri și sunt bazate pe analiză și expertiză în domeniu. Cu toate acestea, flexibilitatea în muncă a devenit o așteptare generală, mai ales pentru mai mult de o treime dintre talente, care doresc să lucreze în totalitate de la distanță.

Studiul este al patrulea dintr-o serie inițiată de EY și a inclus peste 17.000 de angajați și 1.575 de angajatori din 22 de țări și 25 de sectoare industriale la nivel global. Rezultatele arată că, în ciuda încetinirii economice, balanța puterii la locul de muncă rămâne în favoarea angajaților în 2023.

DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Spynews
Incredibil! Ce a postat un șofer de ridesharing pe Tiktok după ce Ruby i-a fost clientă: “Ai fi putut să…” | FOTO
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Șase zodii primesc ajutor divin în următoarele 7 zile. Balanțele sunt cele mai avantajate
Capital.ro
Permis de conducere 2025. Șoferii amendați pe loc din cauza permisului. NU se ține cont că e valabil
Playtech.ro
Mișcarea „istorică” făcută de Prințul William la funeraliile Papei Francisc. Viitorul rege a avut o reacție senzațională, abia acum s-a aflat
DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Adevarul
Momente de teroare pentru o femeie din Brooklyn, atacată de un grup de evrei ortodocși. „Amenințau cu violul, scandau «moarte arabilor»”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Bogdan Mocanu nu scapă! Cum răspunde artistul acuzațiilor conform cărora ar fi fost în vacanță cu Andra Volos: "Da, am fost în Italia..."
Spynews
Încă o aroganță marca Tzancă Uraganu! Și-a aprins trabucul cu o bancnotă de 100 de dolari. Reacția fanilor | VIDEO
Evz.ro
Rețetele secrete, doar pentru Ceaușescu. Prăjitura preferată a dictatorului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Trei români și-au pierdut viața într-un accident rutier, în Ungaria! Aceștia urmau să ajungă la muncă, în Franța
Cancan.ro
Klaus Iohannis nu mai arată așa cum îl știai. Cum s-a schimbat fostul președinte, după ce a demisionat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Decizie pentru românii cu mașini vechi. Primesc 10.000 de lei de la stat. Înscrieri din 30 aprilie, ora 10:00
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Ea este Andreea Cristiana, eleva de clasa a XI-a din Iași care s-a speriat de un urs și s-a înecat în Lacul Frumoasa din Harghita
Explozie uriașă la cel mai mare port din Iran! Sunt zeci de morți și peste 700 de răniți
MediaFlux
Cel mai nou sondaj pentru alegerile prezidențiale. Scade diferența dintre primii doi candidați
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
A cumpărat Bitcoin de 1,4 miliarde de dolari şi depăşeşte de peste 50 de ori Tesla la deţinerile de criptomonede