Angajări 2024, ofertă de nerefuzat pentru românii calificaţi. Ce este cardul de oportunitate pentru Germania, valabil un an

Germania are nevoie de aproximativ 400.000 de noi angajați calificați pe an pentru a acoperi deficitul, în special în domeniile ingineriei, IT și sănătății.
Filip Stan
07 iun. 2024, 11:48
Angajări 2024, ofertă de nerefuzat pentru românii calificaţi. Ce este cardul de oportunitate pentru Germania, valabil un an

Opportunity Card, acest instrument le permite cetățenilor din afara UE să meargă în Germania timp de un an pentru a-și căuta un loc de muncă.

Ideea a fost lansată pentru prima dată în 2022, ca o modalitate de a facilita găsirea unui loc de muncă în Germania pentru lucrătorii străini.

Angajări 2024. Oferă 2.500 de lei salariu net, bonusuri şi bonuri de masă, dar nu găsesc angajaţi. „Ne confruntăm şi noi cu o criză”

Acum se lansează la 1 iunie 2024, deoarece țara încearcă să își consolideze oferta redusă de lucrători tineri și calificați. Germania are nevoie de aproximativ 400.000 de noi angajați calificați pe an pentru a acoperi deficitul, în special în domeniile ingineriei, IT și sănătății.

Noul permis de muncă din Germania permite căutarea un loc de muncă timp de un an, scrie Euronews.

Angajări 2024. Ce este cardul de oportunitate pentru Germania

Cardul de oportunitate acționează ca o viză temporară sau ca un permis de muncă, permițând cetățenilor din afara UE să locuiască în țară timp de până la un an. În această perioadă, deținătorii de carduri au dreptul de a accepta locuri de muncă cu fracțiune de normă (mini-job), cu o durată maximă de 20 de ore pe săptămână, sau de a efectua stagii de probă de două săptămâni.

Scopul este de a facilita găsirea unui loc de muncă adecvat pentru lucrătorii calificați și de a permite companiilor care au nevoie de angajați să găsească mai ușor lucrători străini care să ocupe aceste posturi.

În cazul în care un deținător de card dorește să treacă la un loc de muncă cu normă întreagă, acesta poate solicita o rezidență pe termen mai lung – un proces facilitat de faptul că solicitantul are deja o ofertă de muncă.

Angajări 2024. România a devenit o piaţă atractivă pentru Pakistan, Italia, Elveția, Ungaria și Austria

Cei care doresc să solicite Chancenkarte, trebuie să fi absolvit cel puțin doi ani de formare profesională sau să dețină o diplomă universitară din țara de origine care este relevantă pentru rolul dorit.

De asemenea, candidații trebuie să cunoască limba germană sau engleză. Cei interesați trebuie să dovedească faptul că dispun de fonduri sau de salariul dintr-un contract de muncă cu normă parțială pentru a-și acoperi șederea în Germania timp de un an – puțin peste 12.000 de euro.

Candidații sunt clasificați cu ajutorul unui sistem de puncte, cerința minimă fiind de șase puncte. Cei interesați pot solicita Opportunity Card la consulatul german din țara lor de origine sau la biroul local de înregistrare a străinilor din Germania.

Salariile în Germania: cât câștigă în medie un angajat în IT

În 2024, salariul minim în Germania va fi de 12,41 euro brut pe oră de muncă. Când lucrați cu normă întreagă, acest lucru se traduce în aproximativ 2.200 euro brut pe lună. În acest context, care sunt câștigurile angajaților din industria IT? Potrivit site-ului StepStone.de, care analizează câștigurile din diverse industrii, un specialist IT câștigă în prezent cel puțin 44.000 euro pe an și 3.667 euro pe lună, conform Stepstone.de.

De asemenea, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 164 de locuri de muncă vacante. În Finlanda sunt 78 de locuri de muncă pentru vopsitor pentru tratarea industrială a suprafețelor; muncitor necalificat în agricultură culegător în căpșuni; muncitor necalificat în agricultură – culegător de fructe și legume. În Letonia sunt 30 de locuri de muncă pentru: sudor. În Germania sunt 27 de locuri de muncă pentru: muncitor în producție; tehnician electronist; lucrător în producție – procesare produse din carne; sudor. În Spania sunt 15 locuri de muncă pentru: șofer autocamion. În Estonia sunt 10 locuri de muncă pentru: muncitor în construcții. În Olanda sunt trei locuri de muncă pentru: șofer autobuz, iar în Danemarca este un loc de muncă pentru proiectant inginer mecanic.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?