Angajări 2025: România este pe primul lor la nivel de UE privind prăpastia dintre ce faci în facultate și ce se cere pe piața muncii. Materia este învechită, multe cursuri sunt teoretice, nu practice. Astfel, te angajezi mai rapid dacă ai 12 clase, dar experiență decât licență, master și doctorat, dar nu ai mai muncit.
Locul de muncă plătit cu 20.000 de euro există în România, dar necesită studii serioase pentru că este cel de medic stomatolog. Candidatul perfect pentru un astfel de post trebuie în primul rând să fie absolvent al Facultății de Medicină Dentară, cu certificat de liberă practică și asigurare de malpraxis valabile, aflăm din anunțul de angajare.
În același timp, angajatorul mai caută o persoană profesionistă, care să fie empatică și să știe cum să comunice cu pacientul. Iar un alt avantaj îl vor avea cei care se integrează bine în echipă și pun preț pe excelentă.
Anunțul de angajare este valabil pentru Suceava. Iar angajatorul speră la o colaborare pe o perioadă lungă de timp. Acesta este probabil și unul dintre motivele pentru care salariul oferit e unul tentant.
Locul de muncă din România este plătit cu până la 20.000 de lei. Sunt căutați medici stomatologi care pot lucra atât part-time, cât și full time. Evident sumele pot fi variate, însă sunt consistente.
Din anunțul de angajare aflăm că un medic stomatolog care lucrează part-time poate ajunge să primească un salariu cuprins între 5.000 de lei și chiar 20.000 de lei pe lună.
Menționăm faptul că anul trecut, cele mai mari salarii din România erau încasate în domeniul IT. Aici, în 2024, salariul mediu era de până la 11.541 de lei. Locul doi era ocupat de angajații din domeniul asigurărilor care aveau un salariu mediu de 8.480 de lei.
Paradoxul de pe piața muncii care îi lovește direct pe cei cu studii superioare. După ani buni de facultate, ajung într-o situație bizară, unică în lume
Piața muncii din România trece prin poate cea mai ciudată situație din ultimele secole. După 3 sau 4 ani de licență și încă 2 de masterat, tinerii sunt convinși să vor avea un loc de muncă într-un domeniu anume. Când își termină studiile și ajung să aplice la diferite posturi, au un real șoc: primesc refuzuri pe bandă. Există și o explicație pentru acest fenomen.
Luna trecută, de exemplu, au fost puse spre ocupare peste 20.000 de posturi în retail, servicii, industria alimentară, turism şi HoReCa sau arts & entertainment. Aici, nu îți cere nimeni studii superioare. Marea problemă este că nu doar aici, ci și în multe alte domenii, facultatea a devenit complet irelevantă. Angajatorii nu mai sunt interesați de ce ai învățat, ci ce știi să faci. Bineînțeles, încă avem și profesii unde ai nevoie de studii, dar mult mai puține.
„Nu contează studiile în recrutare, am zis-o de mai multe ori. Din păcate, studiile sunt irelevante pentru majoritatea joburilor. Nu putem să le excludem în cazul nu ştiu piloţilor, doctorilor, inginerilor, dar în restul domeniilor nu contează. Poţi să fii programator şi să te angajezi vânzători, poţi să fii inginer şi să te angajezi pe marketing, nu au nicio relevanţă. Compania la care te angajezi nici măcar nu te întreabă de diploma pe care o ai“ a spus Bogdan Badea, CEO eJobs.