Angajări în Germania. Ce salariu câștigă un român plecat la cules de mere. Se oferă cazare şi masă gratuite

Potrivit unui anunț postat pe un site specializat, o companie din Germania caută să angajeze persoane care să culeagă mere în apropiere de Hamburg, Frankfurt sau Stuttgart. Condiţia este schhema de vaccinare completă.
Filip Stan
01 sept. 2022, 12:02
Angajări în Germania. Ce salariu câștigă un român plecat la cules de mere. Se oferă cazare şi masă gratuite

Germania caută muncitori sezonieri în agricultură. Potrivit unui anunț postat pe un site specializat, o companie din Germania caută să angajeze persoane care să culeagă mere în apropiere de Hamburg, Frankfurt sau Stuttgart. Angajatorul caută persoane cu vârste cuprinse între 18 și 58 de ani și oferă, pe lângă salariu, cazare și masă.

Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Condiţia obligatorie pentru ca banii să fie viraţi pe card în prima lună de şcoală
Salariul oferit este unul destul de generos: între 1.600 și 1.800 de euro pe lună, aceasta în cazul în care angajatul lucrează cu normă întreagă.

„Se pleacă pe o perioadă de la 3 la 6 luni, salariul lunar între 1600 -1800 euro, cazare și masa sau bănuți de mancare sunt oferite de către angajator. Se acceptă bărbați/femei/cupluri sau grupuri. Se acceptă doar persoane apte de muncă”, se arată în anunțul de angajare.
Pe un site specializat în oferte de muncă, un anunț pentru culegători de sparanghel în Germania propune un salariu lunar cuprins între 1.600 și 1.800 de euro.

Angajări pe bandă rulantă în România. Salarii de 7000 lei net doar pentru perioada de probă. 5500 de lei, angajare pe loc, fără studii!
Se majorează salariile în Germania şi în Sănătate
Angajații din domeniul sanitar vor încasa mai mulți bani din luna septembrie 2022. Legea privind dezvoltarea ulterioară a sistemului de sănătate (GVWG) cunoscută și sub numele de Legea privind contractele colective de muncă – prevede că salariile din domeniul îngrijirii vor fi majorate începând cu 01 septembrie 2022. După această dată, unitățile de îngrijire vor fi obligate să plătească cel puțin salariul majorat convenit prin contractul colectiv sau să se ghideze după un contract colectiv corespunzător.

De la 01 septembrie 2022, se majorează salariile în domeniul medical din Germania. Vlad Ruja, consultant în carieră și integrare în Germania, detaliază ce grilă de salarizare se va aplica pentru personalul din acest domeniu după această dată.

„Pentru cei fără studii de specialitate, salariul crește de la 12 EURO / oră la 13.70 EURO / oră. Pentru cei care au terminat un an de studii în domeniu, salariul crește de la 12.50 la 14.60 EURO / oră. La cei calificați, cu recunoaștere în Germania și 3 sau 4 ani de școală profesională sau facultate, venitul lunar va crește de la 15.00 EURO / oră la 17.10 EURO / oră”, spune Vlad Ruja, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.

Se vor putea angaja doar cei vaccinați cu schemă completă
O altă noutate în domeniul sanitar din Germania este că autoritățile au înăsprit regulile la angajare. Astfel, începând cu luna octombrie, doar cei vaccinați cu 3 doze se vor putea angaja.

„Rămâne obligativitatea vaccinului. Momentan, cei care doresc se pot angaja cu două doze de vaccin efectuate, însă din octombrie este obligatorie schema completă, cea de 3 doze. Cei care sunt angajați și au două doze vor fi obligați să se vaccineze. Nu se știe dacă de la anul se va renunța la această măsură”, avertizează consultantul.

Se fac angajări pe salarii bune. Se oferă spor vechime, tichete de masă, prime de vacanţă, Crăciun şi Paște!
Românii dau Italia pe Germania
Potrivit lui Vlad Ruja, există un interes în creștere pentru românii care doresc să lucreze în domeniul îngrijirii în Germania, mulți dintre ei alegând această țară în detrimentul Italiei.

„Sunt interesați românii să lucreze în Germania. În afară de cei din România, sunt multe persoane care vin din Italia să lucreze aici”, mai spune Vlad Ruja.

Citește mai departe: Ce trebuie să știi despre munca în Germania: drepturi și obligații, salarii și abuzuri
În fiecare an, tot mai mulți români aleg să Germania ca țară adoptivă, fiind atrași de standardul ridicat de viață și de salariile competitive. Chiar dacă pleacă din România sau din altă țară UE, întotdeauna sunt probleme care au nevoie de un răspuns.

Citește AICI mai multe detalii despre condițiile de lucru din această țară, drepturile și obligațiile muncitorilor, salarizare, dar și despre ce poți face atunci când te simți nedreptățit.

Rețeaua EURES: Peste 200 de locuri de muncă pentru români în străinătate. Cele mai multe sunt în Belgia, Norvegia și Germania
Aproape 44.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, iar alte 238 de posturi sunt disponibile în Spaţiul Economic European (SEE), prin reţeaua Eures, arată datele centralizate miercuri de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (3.419); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.728); lucrător comercial (2.181); manipulant mărfuri (1.625); agent de securitate (1.445); montator subansamble (1.301); muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.244); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.178); confecţioner-asamblor articole din textile (846); muncitor necalificat la ambalarea produselor solide şi semisolide (745).

Din cele 43.931 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 2.530 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; inginer în diferite domenii de activitate; specialist resurse umane; profesor învăţământ gimnazial etc.), 9.388 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; montator subansamble; agent de vânzări; operator introducere, validare şi prelucrare date etc).

De asemenea, alte 10.668 de locuri de muncă vacante sunt pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; confecţioner-asamblor articole din textile; sudor; electrician de întreţinere şi reparaţii; conducător auto transport rutier de mărfuri etc.), restul de 21.345 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; montator subansamble etc).

Rețeaua EURES: Peste 200 de locuri de muncă pentru români în străinătate
În acelaşi timp, angajatorii europeni pun la dispoziţie, prin intermediul reţelei Eures România, 238 locuri de muncă vacante, în Belgia (96 locuri de muncă pentru ospătar; muncitor necalificat în agricultură); Norvegia (57 locuri de muncă pentru electrician; instalator; stilist autovehicule; farmacist; muncitor în producţie; ajutor constructor; tâmplar; frizer tradiţional; instalator sanitar; sticlar/ şlefuitor sticlă; sticlar/ artiza sticlă); Germania (30 locuri de muncă pentru şofer camion; curier colete şi scrisori; încărcător/ sortator corespondenţă; educator/ educatoare); Polonia (27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC); Finlanda (13 locuri de muncă pentru operatori CNC; muncitor în industria prefabricatelor din beton); Olanda (10 locuri de muncă pentru: stivuitorist; culegător pere; legumicultor); Danemarca (5 locuri de muncă pentru: izolator; montator schele; montator ţevi; alpinist utilitar; vopsitor industrial).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele la adresa www.anofm.ro/EURES, iar cei care vor să ocupe un post în Româna se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro.

Ce salariu lunar primește o chelneriță în acest sezon estival, în Costinești, Mamaia sau Vama Veche
Salariile sunt uriașe, având în vedere nivelul de specializare, pentru multe joburi de pe litoralul românesc, în acest sezon estival, și mai ales în contextul lipsei forței de muncă. Unitățile de alimentație publică și hotelurile caută angajați pe care îi plătesc „regește”.

Salariile în HORECA au crescu față de acum un an, când doar un singur an un chelner de pe litoral câștiga până în 3.000 de lei pe lună, în mână, fără a se lua în calcul bacșișul.

Sumele de bani la care poți ajunge dacă lucrezi în turism, pe litoralul românesc pot ajunge chiar și la 6.500 de lei net în fiecare lună, în funcție de jobul primit.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Tanczos Barna, propus ca ministru al Finanţelor şi vicepremier de UDMR
MediaFlux
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios