Angajații din învățământ și sistemul medical sunt cei mai afectați de înghețarea salariului. În ultimii șase ani, salariile medicilor s-au dublat, în timp ce salariile profesorilor au crescut cu peste 120%. Ordonanța de Urgență nu a primit până în prezent un aviz de la Consiliul Legislativ.
Simion Căncescu, președintele FSLI, susține că profesorii au mai fost faultați în luna septembrie, când aceștia ar trebui să primească o mărire de 300 de lei net. ”Noi am fost faultați o dată, în septembrie, cei din învățământ. Cadrele didactice ar fi trebui să ia o mărire de 300 de lei net” , susține acesta.
Angajații din învățământ și sistemul medical, cei mai afectați de înghețarea salariului. De asemenea, și cadrele medicale se simt uitate de guvern. Iulian Pope de la SANITAS i-a adresat o scrisoare lui Ludovic Orban, deoarece acesta a făcut promisiuni cu privire la mărirea salariilor.
”Angajații din sistemul sanitar și din sistemul de sănătate se simt înșelați de guvern pentru a n-a oară. Probabil că după sărbători vom începe anul în stradă, pentru că este inacceptabil” , susține Iulian Pope, vicepreședinte SANITAS, conform Mediafax.
Angajații din învățământ și sistemul medical sunt cei mai afectați de înghețarea salariului. Ordonanţa de urgenţă prin care se îngheaţă salariile în sectorul bugetar, justificandu-se o situaţie de urgenţă, prin derogare de la legile în vigoare, a fost publicată luni seară, după ce Florin Cîţu, premierul României, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă mai multe măsuri.
OUG care îngheaţă veniturile bugetarilor a apărut pe Ministerul Finanţelor. ”Prin derogare de la prevederile […] din legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri pulbice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2021, cuantumul brut al salariilor de bază/solderlor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care benficiază personalul plătit din fonduri publice se menţine la acelaşi nivel cu cel ce se acordă pentru luna decembrie 2020…”