Utilizatorii platformei de socializare, Faceook, s-au revoltat în urma refuzului companiei de a lua măsuri împotriva unei postări a președintelui american în care acesta afirma „când începe jaful, încep focurile de armă”, o expresie atribuită în mod faimos lui Walter Headley, un șef al poliției din Miami în anii ’60, recunoscut pentru politicile sale dure în cartierele afro-americane.
Trump a postat acelaţi lucru şi pe Twitter, iar aceştia au considerat imediat o instigare la rasism şi la violenţă şi i-au sters mesajul, însă Mark Zuckerberg a afirmat că aceasta nu încalcă regulile Facebook.
Într-o ședință de marți cu angajații, Mark Zuckerberg a rămas ferm pe poziţii şi a declarat că nu îşi va schimba politica pentru această postare. Angajații companiei au răspuns cu cel mai mare protest public din istoria de 16 ani a Facebook, mulți folosindu-se de Twitter pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la decizie și 400 participând la o grevă virtuală luni, potrivit The Verge.
Cel puțin un angajat și-a anunțat public demisia în semn de protest, acuzând compania că este „de partea greșită a istoriei”.
În timpul şedinţei angajații și-au exprimat în mod repetat nemulțumirile cu privire la politicile companiei asupra ce este permis pe rețeaua de socializare însă Mark Zuckerberg a refuzat să își schimbe decizia. Zuckerberg a anunțat că a avut o „reacție viscerală negativă” la adresa postării lui Trump dar că nu crede că aceasta incită la violență.
Anterior, o înregistrare audio divulgată de The Verge arată că Zuckerberg a discutat despre nemulțumirile angajaților într-o videoconferință de vineri și a sugerat că ar putea urma o schimbare a politicilor companiei referitoare la moderarea postărilor politicienilor.