ANGLIA – ITALIA 1-2: Goluri la foc automat în derby-ul zilei la CM 2014

ANGLIA - ITALIA 1-2. A doua confruntare şoc de la CM 2014, după Spania - Olanda, s-a încheiat cu vicoria Squadrei Azzura. Italienii, cu stilul lor pragmatic de joc, s-au impus prin golurile marcate de Claudio Marchisio (35) şi Mario Balotelli (50), golul de onoare al englezilor fiind înscris de Daniel Sturridge (37).
Daniel Spătaru
14 iun. 2014, 14:21
ANGLIA - ITALIA 1-2: Goluri la foc automat în derby-ul zilei la CM 2014

ANGLIA – ITALIA 1-2. Clasamentul Grupei D la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie):

 

loc echipa M V E Î GM-GP P
1 Costa Rica 1 1 0 0 3-1 3
2 Italia 1 1 0 0 2-1 3
3 Anglia 1 0 0 1 1-2 0
4 Uruguay 1 0 0 1 1-3 0


Min. 95: Final de meci, Italia-Anglia 2-1

Min. 92: Pirlo zgâlţâie TRANSVERSALA. Tot cu o bară italiană s-a terminat şi prima repriză.

Min. 86: Catenaccio italian, Anglia nu ajunge la poartă decât prin şuturi de la distanţă.

Min. 85: Nici Gerrard nu găseşte spaţiul porţii din celălalt colţ al careului mare. 

Min. 76: Baines a executat periculos o lovitură liberă de la peste 20 de metri, dar înlocuitorul lui Bufon a respins de lângă bară. A urmat un corner huiduit al lui Rooney.

Min. 72: Torpilă Glen Johnson, dar mingea trece pe lângă bară.

Min. 62: Ocazie U RI A ŞĂ! Rooney a fost excelent găsit în careu, dar șutul său la colțul scurt a ratat de puțin spațiul porții. 

Min. 54: Rooney, aproape de a aduce din nou egalarea.

* Italia străbate 14.100 km în faza grupelor, Anglia jumătate din această distanţă.

Ţară imensă, a 5-a ca suprafaţă (8.511.965 km pătraţi) şi ca populaţie (189.612.814 locuitori) din lume, Brazilia a pus la dispoziţia Cupei Mondiale de fotbal doar 12 oraşe-gazdă, cât a cerut Federaţia internaţională de fotbal, astfel că toate echipele vor trebui să străbată mii de kilometri în avion, distanţa cea mai mare, conform ţintarului pentru cele 3 meciuri din grupa G, fiind în dreptul SUA, cu nu mai puţin de 14.300 km în avion. Pe locul secund în această ierarhie sui-generis figurează Italia, cu 14.100 km, în timp ce sorţii au fost cei mai blânzi, dintre cele 32 de selecţionate, cu Belgia, care se va deplasa în total pentru jocurile din prima fază ‘doar’ 1.800 km. Un comentator cu un simţ special al umorului a constatat că ediţia 2014 a CM este numai o încălzire, din acest punct de vedere, pentru viitoarea ediţie, din 2018, cea din Rusia, cea mai mare ţară din lume ca suprafaţă, iar dacă se menţine opţiunea Qatar pentru 2022, ţară deşertică, în care căldurile sunt sufocante, se poate spune că FIFA vrea să transforme fotbalul într-un sport de rezistenţă extremă.

Min. 51: GOOOOOOOOOOL Balotelli, 2-1 pentru Italia.

Min. 49: Anglia începe mai bine, Sturridge aproape de dublă.

* Sindicatul internaţional al fotbaliştilor (FIFPro) a criticat condiţiile oferite de Manaus, nepotrivite pentru Cupa Mondială, terenul de proastă calitate adăugându-se căldurii şi umidităţii ridicate, relatează Reuters. ”Jucătorii merită o suprafaţă de joc de calitate şi condiţii care să reflecte că este vorba de cel mai mare eveniment mondial. Ceea ce nu este cazul la Manaus”, se arată într-un comunicat al FIFPro. Gazonul de pe stadionul Amazonia este ars în unele locuri şi decolorat în altele. În zona portarului, se poate vedea nisipul care a fost pus peste pământ.

Manaus, confruntat cu umiditate şi călduri mari pe toată durata anului, va găzdui 4 meciuri începând cu Anglia – Italia de sâmbătă. Selecţionerul Elveţiei, germanul Ottmar Hitzfeld, a cărui echipă va juca cu Honduras, s-a plâns deja de condiţii şi a adăugat că decizia de a se juca ”în mijlocul junglei” este ”aproape iresponsabilă”. FIFPro susţine că jucătorii ar trebui protejaţi împotriva căldurii şi umidităţii excesive: ”Pauzele de hidratare sunt importante, dar când şi cât de des pot fi introduse în timpul unui meci este de asemenea deschis interpretării în dorinţa de a asigura optima protecţia a jucătorilor”. FIFA permite pauza de hidratare când căldura trece de 32 grade Celsius, dar se iau în considerare şi umiditatea, viteza vântului, poziţia soarelui, plafonul norilor care alcătuiesc un indicator general Wet Bulb Globe Temperature (WBGT). 

FIFPro susţine, pe baza unui studiu al Colegiului american de medicină sportivă, că pauzele de hidratare sunt recomandate când WBGT ajunge la 27,9 grade Celsius.

Min. 46: Start în repriza secundă.

Min. 45: Repriza I se termină cu o BARĂ a italienilor.

Min. 44: Minge scoasă de pe linia porţii de englezi la un lob al lui Balotelli.

Min. 36: GOOOOOOOOOOL Anglia, scor 1-1. Daniel Sturridge a restabilit egalitatea, din centrarea lui Wayne Rooney.

Min. 34:  GOOOOOOOOOOL Italia. Squadra a deschis scorul prin golul marcat de Claudio Marchisio.

Min 24. Welbeck a centrat periculos pentru Sturridge, dar Barzagli a intervenit salvator în ultima clipă. Una dintre pu

Preşedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, a trimis o scrisoare deschisă pentru ‘Nazionale’, prin intermediul La Gazzetta dello Sport. El le cere fotbaliştilor peninsulari ‘să joace cu inteligenţă, demnitate şi onoare, având mereu drept scop respectul valorilor sportului’ şi îi sfătuieşte să ‘dea totul!’. Preşedintele aminteşte cum a suferit la Berlin, la victoria finală din 2006 şi cum a admirat echipa lui Cesare Prandelli la Gdansk, pentru primul meci al Euro-2012. El a evocat, de asemenea, admiraţia pentru căpitanul Gianluigi Buffon, pe care l-a primit de mai multe ori la Palatul Qurinale. ‘Angajamentul dumneavoastră a dat cea mai frumoasă imagine a fotbalului italian’, scrie Giorgio Napolitano.

Min.23: Mario Balotelli şutează ca la rugby, mult pete vinclul porţii adverse, dar Italia se apropie tot mai des de buturile engleze.

Min. 19: Ocazie Italia, portarul Angliei, Hart, respinge cu pieptul o minge aparent uşoară şutată de Candreva.

Min. 15: Meci strâns, cu Italia uşor în ofensivă, după ce Costa Rica a produs surpriza în primul meci, 3-1 cu Uruguay, dublă campioană mondială.

Min 11. Barzagli a greșit și i-a trimis mingea lui Welbeck, care trage pe lângă poartă de la 20 de metri

Min. 1: A început derby-ul zilei la CM 2014.

Click aici pentru a vedea Anglia – Italia

Echipele de start pentru meciul dintre Anglia şi Italia, care are loc sâmbătă, pe Arena Amazonia din Manaus, în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie):

Anglia: 1. Joe Hart – 2. Glen Johnson, 5. Gary Cahill, 6. Phil Jagielka, 3. Leighton Baines – 4. Steven Gerrard (căpitan), 14. Jordan Henderson, 19. Raheem Sterling, 11. Danny Welbeck – 9. Daniel Sturridge, 10. Wayne Rooney. Selecţioner: Roy Hodgson.

Rezerve: 13. Ben Foster, 22. Fraser Forster – 7. Jack Wilshere, 8. Frank Lampard, 12. Chris Smalling, 15. Alex Oxlade-Chamberlain, 16. Phil Jones, 17. James Milner, 18. Rickie Lambert, 20. Adam Lallana, 21. Ross Barkley, 23. Luke Shaw.

Italia: 12. Salvatore Sirigu – 20. Gabriel Paletta, 4. Matteo Darmian, 15. Andrea Barzagli, 3. Giorgio Chiellini – 23. Marco Verratti, 16. Daniele De Rossi – 6. Antonio Candreva, 21. Andrea Pirlo (căpitan), 8. Claudio Marchisio – 9. Mario Balotelli. Selecţioner: Cesare Prandelli.

Rezerve: 1. Gianluigi Buffon, 13. Mattia Perin – 2. Mattia De Sciglio, 5. Thiago Motta, 7. Ignazio Abate, 10. Antonio Cassano, 11. Alessio Cerci, 14. Alberto Aquilani, 17. Ciro Immobile, 18. Marco Parolo, 19. Leonardo Bonucci, 22. Lorenzo Insigne.

Puteți urmări LIVE VIDEO de la ora 01.00 partida Anglia – Italia, aici (ro), aici (ro), aici (ro), aici, aici și aici.

Partida Anglia – Italia, LIVE VIDEO de la ora 01.00, reprezintă marele derby din Grupa D. Un meci extrem de important se anunță la Manaus între Anglia și Italia, LIVE VIDEO de la ora 01.00, deoarece o victorie asigură în mare măsură calificarea mai departe, dintr-o grupă din care mai fac parte puternica națională din Uruguay și surpriza Costa Rica. Cele două echipe au dezamăgit în partidele de pregătire de dinaintea Mondialului. Anglia a remizat jenant cu Honduras şi Ecuador, iar Italia a remizat cu Irlanda şi Luxemburg, cu ultima fiind chiar o umilinţă fără margini.

Arbitru: Bjorn Kuipers; arbitri asistenţi: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi din Olanda); arbitru de rezervă: Walter Lopez (Guatemala) 

Încă de la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial de Fotbal 2014 despre confruntarea ANGLIA – ITALIA, prima dintre cele două la CM 2014, s-au scris zeci de mii de rânduri. Iată, ziua marelui meci a sosit, iar informaţiile sunt foarte proaspete.

Cea mai importantă se referă la accidentarea portarului emblematic al Squadrei Azzura, Gianluigi Buffon, lovit la umăr la unul dintre ultimele antrenamente, astfel că nu va putea juca împotriva Angliei. O altă informaţie se referă la terenul deplorabil al stadionului din Manaus, pe care organizatorii au început să-l vopsească în verde, deşi are multe porţiuni fără iarbă, pentru a da bine la televizor.

Citeşte şi URUGUAY – COSTA RICA LIVE VIDEO. David şi Goliath deschid balul în grupa D a CM 2014

Oricum ar fi, ANGLIA – ITALIA ţine capul de afiş al zilei la Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Cele două echipe s-au înfruntat recent, la EURO 2012, în sferturile de finală, când Italia s-a impus la loviturile de departajare.

Citeşte şi COLUMBIA – GRECIA LIVE VIDEO. Ochii pe Grecia, adversara României debutează la CM 2014

Italia are un bilanţ mai bun la meciurile directe, cu 9 victorii, faţă de opt ale englezilor, alte 7 partide încheindu-se la egalitate. Ultimul meci dintre cele două s-a jucat pe 15 august 2012, la Berna, englezii învingând cu scorul de 2-1.

Meciul de la Manaus, care se va desfăşura în condiţii climaterice speciale, caracteristice junglei amazoniene – căldură şi umiditate foarte mare, va începe la ora 01.00 şi va fi arbitrat de olandezul Bjorn Kuipers, care a condus recent finala Ligii Campionilor, Real Madrid – Atletico Madrid, scor 4-1 după prelungiri.

Citeşte şi O caracatiţă, un urs panda şi o ţestoasă fac predicţii pentru Campionatul Mondial de Fotbal

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!