ANI a amendat Comisia juridică a Camerei din cauza incompatibilităţii lui Petre Roman

Întreaga Comisie juridică a Camerei Deputaţilor a fost amendată cu suma de 2.000 de lei de către ANI pentru că nu a constatat încetarea mandatului lui Petre Roman. Liberalul a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, dar încă îşi păstrează funcţia de deputat. ANI îl ameninţă cu sancţiuni şi pe preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea.
Adrian Ilie
03 feb. 2015, 17:14
ANI a amendat Comisia juridică a Camerei din cauza incompatibilităţii lui Petre Roman

Conform unei decizii finale a instanţei, deputatul Petre Roman a fost declarat incompatibil pe baza unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, însă Comisia juridică nu a luat act de această sentinţă preferând să mai solicite un punct de vedere de la ANI şi să amâne luarea deciziei.

Cei de la ANI nu au apreciat cascadoria avocăţească a Comisiei juridice şi i-au trimis o epistolă lui Valeriu Zgonea în care îl informează că i-a amendat pe cei 22 de membri ai Comisiei cu câte 2.000 de lei. „Vă aducem la cunoştinţă faptul că, în conformitate cu dispoziţiile articolului 29, alineatul 3 al Legii 176/2010, un număr de 22 de deputaţi membri în cadrul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, au fost sancţionaţi cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru fiecare persoană„, se arată în scrisoare trimisă de ANI lui Zgonea.

Mai mult, cei de la ANI îl ameninţă şi pe Valeriu Zgonea cu măsuri punitive, în cazul în care preşedintele Camerei nu se va îngriji să-i ardă la leafă pe cei 22 de deputaţi. „În situaţia în care veţi dispune aplicarea măsurilor, ANI va proceda la sesizarea organelor de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu privire la articolul 297 din Codul Penal„, este avertizat Zgonea.

Scrisoarea se încheie astfel: „Cu deosebită consideraţie, Horia Georgescu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate„.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a amânat, luni, o decizie în privinţa incompatibilităţii deputatului PNL Petre Roman, urmând să ceară Biroului Permanent să solicite ANI un punct de vedere privind documentele depuse de Roman, care susţine că procesul în cazul său nu s-a încheiat.

Petre Roman i-a anunţat pe membrii comisiei că nu este de acord cu punctul de vedere al ANI potrivit căruia nu ar fi contestat raportul privind incompatibilitatea sa şi susţine că două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti dovedesc că a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.

„Atâta timp cât am această situaţie, acest drept de a-mi căuta dreptatea în justiţie nu se poate confirma ceea ce pretinde ANI”, a spus Roman.

El a precizat că şi „chitanţa privind taxa de timbru a fost depusă în timp util”.

Plenul Camerei Deputaţilor urma să ia act, în şedinţa de luni, de încetarea mandatului lui Petre Roman, pe baza raportului Comisiei Juridice pe marginea solicitării Agenţiei Naţionale de Integritate.

Deputatul PNL Petre Roman a depus o nouă contestaţie la raportul ANI prin care a fost constatat incompatibil, însă de această dată acţiunea a fost înaintată la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul fiind înregistrat în 16 ianuarie.

Anterior, Petre Roman a contestat raportul ANI la Tribunalul Bucureşti, instanţa constatând faptul că acţiunea împotriva raportului ANI a fost depusă la o altă instanţă decât cea competentă, care era Curtea de Apel Bucureşti. Mai mult, deputatul PNL nu prezentase dovada achitării taxei de timbru.

Astfel, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv sesizarea lui Petre Roman, precizând că deputatul nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele său.

De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat Camerei Deputaţilor o adresă în care solicită să se constate încetarea mandatului deputatului Petre Roman, prezentând dovada faptului că la Curtea de Apel Bucureşti nu a fost înregistrată vreo contestaţie în termenul prevăzut de lege până la rămânerea definitivă a raportului ANI.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Adio șezlonguri! Turismul din Grecia se schimbă radical
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!