ANI a depistat conflicte de interese la trei edili din judeţele Călăraşi, Maramureş şi Prahova

ANI a constatat existența conflictului de interese în materie administrativă în cazul primarului comunei Unirea din judeţul Călăraşi și al edilului din Ocna Șugatag - judeţul Maramureș, precum și a unui conflict de interese în materie penală la viceprimarul oraşului prahovean Băicoi din Prahova.
Romania TV
09 iul. 2013, 11:49
ANI a depistat conflicte de interese la trei edili din judeţele Călăraşi, Maramureş şi Prahova

Starea de conflict de interese a intervenit ca urmare a emiterii sau încheierii de către persoanele evaluate a unor acte administrative sau juridice prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soț sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusiv, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de Agenția Națională de Integritate (ANI).

Astfel, arată ANI, primarul comunei Unirea, Anghel Olteanu, a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Unirea (2008 – 2012), a exercitat calitatea de preşedinte în Comisia de concurs pentru ocuparea postului vacant de director în cadrul Căminului de Bătrâni „Sfânta Maria”, în urma căruia soţia acestuia a obținut calificativul maxim, fiind angajată în funcţia de director (în calitate de director, soţia persoanei evaluate a obţinut venituri în cuantum de 21.432 Lei).

De asemenea, precizează sursa citată, în calitate de reprezentant al primăriei comunei Unirea, Olteanu a încheiat două contracte între Primăria Unirea şi SC Runde Sall SRL (societate în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic), pentru care, în perioada 5 decembrie 2008 – 15 aprilie 2009, Primăria Comunei Unirea a efectuat plăţi de 24.605 lei în beneficiul societăţii. Astfel, potrivit ANI, Anghel Olteanu a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul 1”.

În cazul primarului din Ocna Şugatag, Vasile Sas, ANI a constatat că acesta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă întrucât, în calitate de edil, a semnat dispoziția de numire a fiicei sale în funcția publică de referent în cadrul Compartimentului Evidența Populației. Potrivit fișei de post, funcția de referent superior în cadrul Compartimentului Evidența Populației se subordonează primarului comunei Ocna Șugatag, iar Sas a încălcat astfel dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „primarii (…) sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul 1”, se arată în comunicat.

Despre al treilea edil – Silviu Eufen Fenic, viceprimarul oraşului Băicoi -, ANI arată că acesta a încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie penală, ca urmare a încheierii unor contracte între primăria Orașului Băicoi, judeţul Prahova, și SC Countex SRL (societate în cadrul căreia sora acestuia deține calitatea de asociat unic, iar cumnatul său deține funcția de administrator), precum și între SC Martelec Com SRL (societate în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat, iar soția sa deține funcția de administrator) și Grupul Școlar „Constantin Cantacuzino” Băicoi (instituţie finanțată din bugetul local al orașului), contracte de pe urma cărora Fenic a obţinut 459.000 lei pentru sine, soţia sa și rudele sale de gradul al II-lea, potrivit ANI.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Atacuri aeriene israeliene asupra școlilor din Gaza: Zeci de persoane decedate
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?