Constanţa Palade, funcţionar public la Direcţia Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 25 aprilie 2013 – 19 mai 2014, când a susţinut, simultan cu calitatea de funcţionar public, cursuri de igienă pentru angajaţii unei societăţi, activitate remunerată care se afla în legătură directă cu atribuţiile din fişa postului.
„De asemenea, începând cu data de 4 ianuarie 2010, deţine şi exercită simultan cu calitatea de funcţionar public (consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi) şi calitatea de titular întreprindere individuală”, se precizează în comunicat.
Tot în incompatibilitate a fost găsit şi Răzvan Virgil Opriţoiu, funcţionar public în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. El este acuzat că, în perioada 2 decembrie 2004 – 22 iulie 2014, a deţinut simultan calitatea de funcţionar public şi o funcţie contractuală (responsabil achiziţii) în cadrul unei instituţii publice.
Elena Boţilă, consilier juridic în cadrul Primăriei Orşova, se află în incompatibilitate începând cu data de 30 martie 2015, deţinând calitatea de funcţionar public simultan cu exercitarea activităţilor de natură juridică, urmare a deţinerii calităţii de avocat pledant, iar Mitică Gâdiuţă, funcţionar public în cadrul Primăriei Măcin, a deţinut şi exercitat simultan, în perioada 29 noiembrie 2010 – 25 iulie 2013, funcţia publică de inspector urbanism şi pe cea de persoană autorizată să realizeze şi să verifice lucrări de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei.
Lucian Volintiru, funcţionar public cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Bârlad, este la rândul lui acuzat de incompatibilitate.
„În perioada deţinerii funcţiei publice de conducere – şef serviciu în cadrul Serviciului Cadastru Imobiliar-Edilitar, Banca de Date şi Registrul Agricol din cadrul Direcţiei Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – a desfăşurat activităţi de expertiză tehnică judiciară cadastrală, atât în cadrul Tribunalului Vaslui, cât şi cu o serie de persoane fizice”, precizează ANI.
În cazul lui Sorin Horea Chirculescu, fost funcţionar public în cadrul Biroului Vamal Halmeu, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de peste 200.000 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate între anii 2000 şi 2010.
„Având în vedere cele de mai sus, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Oradea, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei”, se mai menţionează în comunicatul ANI.