„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean, cu privire la posibila încălcare de către Costin Dumitru, primar al Comunei Negrilești, Județul Bistrița-Năsăud, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal. În perioada exercitării mandatului de primar a semnat la data de 24 iulie 2017 anunțul privind organizarea concursului pentru ocuparea unei funcții contractuale de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești, și adresa prin care Primăria a transmis Agenției Naționale a Funcționarilor Publici anunțul privind organizarea acestui concurs. A emis la data de 29 august 2017 Dispoziția privind încadrarea ginerelui său (afin de gradul I), într-o funcție contractuală de execuție, în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Negrilești. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, respectiv „folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane”, prevăzute de art. 301, alin. (1) din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.
Vlad Mihăiță, edilul comunei Cuca din Galați, și-a promovat nevasta ca inspector în cadrul aparatului de specialitate al Primarului. De altfel, Florin Diaconu, consilier local al orașului Buhuși, Județul Bacău, a exercitat simultan și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (director de cancelarie) în cadrul Instituției Prefectului județul Bacău, realizând în această perioadă venituri în sumă totală de 31.821 lei. De altfel şi Ionela Ungheanu Mateescu, consilier local al comunei Țițești, județul Argeș, deplasarea ansamblului cultural al comunei la un eveniment desfășurat în străinătate și a votat inclusiv participarea sa la acel eveniment.
Gheorghe Șucu, consilier local în comuna Mioarele, Argeș, a votat un document pentru stabilirea cuantumului taxelor speciale aferente terenurilor aflate în administrarea Consiliului Local, deși unul dintre acestea era al soției sale și nu a anunțat interesul personal de natură patrimonială avut în problemele supuse dezbaterii la începutul ședințelor de consiliu.