ANI îl verifică pe Mihail Boldea

Agenţia Naţională de Integritate face verificări în legătură cu cinci firme la care este acţionar Mihail Boldea. Deputatul are acţiuni în două firme care în prezent funcţionează şi a fost acţionar la alte trei societăţi care nu mai funcţionează, însă în niciuna dintre declaraţiile de avere sau de interese depuse nu apar menţiuni despre acestea.
Romania TV
28 mart. 2012, 14:09
ANI îl verifică pe Mihail Boldea

Conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), Mihail Boldea este acţionar la firmele Sun Park Energy SRL şi Agrigal Fruct SRL. Ambele sunt în stare de funcţionare, însă niciuna nu a depus vreun bilanţ de activitate la Ministerul Finanţelor, informează Mediafax.

La prima dintre ele, cu sediul în Galaţi, înfiinţată în octombrie 2010, Boldea deţine zece la sută din părţile sociale. Colegii săi de acţionariat în această firmă sunt Marian Gurău, care are 30 la sută din firmă, Dirk Schlegel, cu 15 la sută, Liviu Adrian Irimia, cu 30 la sută şi Mirela Galaction, titularul a 15 la sută din acţiuni. Administratorii firmei sunt Marian Gurău şi Liviu-Adrian Irimia.

La Agrigal Fruct, cu sediul în comuna gălăţeană Pechea, înfiinţată în iulie 2011, Boldea are 90 la sută din acţiuni, restul de zece fiind în proprietatea lui George Hristu.

Boldea a deţinut acţiuni şi în alte trei firme care, în prezent, nu mai au activitate. Conform bilanţurilor depuse la Ministerul Finanţelor, toate aceste trei firme au funcţionat pe pierdere, înregistrând datorii de milioane de lei.

Prima dintre ele se numeşte Prime International SRL şi a fost înfiinţată în anul 2000 în Galaţi. Firma a avut un singur angajat, iar obiectul ei de activitate, până la suspendarea din 24 aprilie 2009, a fost „Fabricarea de săpun, detergent, produse de intreţinere cosmetică, parfum”. Deputatul PDL arestat pentru înşelăciune şi crimă organizată deţine în această firmă 40 la sută din acţiuni, restul fiind în patrimoniul Cristinei Emilia Miron, care este şi administrator. În 2001, firma a înregistrat o pierdere netă de 5.335 de lei, la o cifră de afaceri de 28.232 de lei.

În 2002, Prime International SRL a avut o pierdere netă de 2.335 de lei iar un an mai târziu o pierdere de 4.681 de lei, totalul datoriilor acumulate ajungând la 13.229 de lei. În 2005, firma a înregistrat noi pierderi de 1.500 de lei, iar în 2006 o pierdere de 200 de lei, acesta fiind ultimul an în care firma şi-a depus bilanţul anual, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cea de-a doua este CSV AxaExchange SRL, înfiinţată tot în Galaţi, în anul 2003. Boldea este unic acţionar al acesteia, administrator fiind Gabriela Radu. Firma se află în insolvenţă.

Firma s-a ocupat cu „activităţi auxiliare intermedierilor financiare”. Nici această activitate nu i-a adus profit acţionarului Boldea, în primul an de funcţionare firma cu doi angajaţi acumulând datorii în cuantum de 1.446.619 lei la o cifră de afaceri de 186.959 de lei. În 2004, datoriile firmei au ajuns la 3.540.136 de lei. În următorii ani firma nu a mai depus datele financiare la Ministerul de Finanţe.

Cea de-a treia firmă la care Boldea are acţiuni dintre cele care în prezent nu mai funcţionează este Axa Convert SRL, înfiinţată în octombrie 2004. Acţionar alături de Boldea – care deţine 70 la sută din portofoliu – este Gabriela Radu, administratorul CSV AxaExchange SRL, în patrimoniul căreia se află 30 la sută din societate. Firma este radiată.

Iniţial, firma s-a ocupat cu „alte activităţi de creditare”. Radiată în 2011, firma a avut şi ea datorii în anul 2004, primul an de funcţionare, în cuantum de 57.689 de lei. Şi un an mai târziu firma a fost pe pierdere, totalul datoriilor fiind de 16.267 de lei în 2005. În 2006, ultimul an în care a depus datele financiare, firma şi-a schimbat obiectul de activitate, ocupându-se de „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare”.

Acesta este primul an în care vreuna dintre firmele lui Boldea a raportat public profit: 44 de lei.

Conform legii, parlamentarii români au dreptul să deţină acţiuni sau părţi sociale în societăţi comerciale, fiindu-le interzisă doar calitatea de administrator. Totuşi, aceştia sunt obligaţi să menţioneze calitatea de acţionar la firme în declaraţiile de avere şi interese pe care le depun la preluarea şi încheierea mandatului, precum şi anual, în timpul exercitării funcţiei.

Mihail Boldea nu a scris însă nimic despre vreuna dintre aceste firme în declaraţiile depuse din 2008 de când este parlamentar, dar nici anterior, pe când era doar avocat în Baroul Galaţi.

La rubricile referitoare la plasamente, investiţii directe sau împrumuturi din declaraţiile de avere depuse de Boldea în anii 2008, 2009, 2010 şi 2011, Mihail Boldea fie nu a scris nimic, fie a menţionat doar împrumuturi acordate unui bărbat pe nume Dănuţ Oancă sau unei firme pe nume Delconi SRL. În declaraţia de avere din iunie 2009, Boldea a trecut, la aceeaşi rubrică, şi avansul plătit pentru mai multe antecontracte imobiliare, beneficiarii fiind indicaţi drept Carmen Partenie, Dan Negruţ, Dan Tănase şi Sorin Alexandru Pisică.

Firma Delconi SRL aparţine, conform menţiunilor din Monitorul Oficial, Roxanei Marosy, fiica liderului PC Galaţi, Eugen Durbacă. Numele soţului acesteia, ginerele lui Durbacă, Mircea Marosy, apare în scandalul „Aviasan”, în care a apărut şi cel al deputatului Boldea. În urma acestei afaceri cele 40 de hectare ale fostului aeroport utilitar de la Galaţi, în valoare de 24 milioane euro, au ajuns în posesia unei grupări din care făceau parte Mircea Marosy, Matei Oprea, fratele directorului registrului Comerţului Galaţi, Răducanu Oprea, şi Valentina Cojocaru, o apropiată a lui Eugen Durbacă.

În declaraţiiile de interese depuse de-a lungul mandatului său de parlamentar, Boldea a menţionat doar funcţiile din Partidul Democrat Liberal, dar, pe lângă acestea, a scris şi că este membru în două asociaţii: Asociaţia Agenţia de Monitorizare a Administraţiei Publice şi „Asociaţia Naţională pentru Apărarea Drepturilor Diabeticilor şi a Persoanelor cu Afecţiuni Cronice”.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au refuzat să facă vreo declaraţie pe acest subiect, însă au dat de înţeles că situaţia deputatului acuzat de infracţiuni cu un prejudiciu de un milion de euro este investigată de inspectorii instituţiei.

„Nu putem comenta investigaţiile aflate pe rolul inspecţiei de integritate”, au declarat, miercuri, surse oficiale din ANI.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Mesaj viral transmis de Piedone de Paște! Dușmanii lui au rămas fără cuvinte!
Fanatik.ro
Ce înseamnă culorile de pe ambalajele de pâine, de fapt. Mulți români le cumpără, dar puțini sunt atenți la acest detaliu
Capital.ro
TAXE mărite pentru români. Oamenii vor fi obligați la plată chiar din 2025: Mutăm dintr-un buzunar în altul
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna mai? Întârzierea care va afecta mulţi pensionari
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Știința îmbălsămării Papei Francisc: Pas cu pas, cum este pregătit trupul pentru a fi expus timp de trei zile fără semne vizibile de descompunere
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Fenomenul turistic post-Schengen: Destinația care îi atrage pe români
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Unde va fi înmormântat Papa Francisc și cine l-ar putea înlocui pe acesta, potrivit Bisericii Catolice
Cancan.ro
CTP susține că JD Vance ar fi vinovat de moartea Papei Francisc. Care e motivul
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România e în doliu. Sportul românesc a pierdut cel mai mare antrenor chiar în a doua zi de Paște. Va rămâne o legendă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Cine ar putea să îl înlocuiască pe Papa Francisc. Următorul șef al Bisericii Catolice ar putea fi de culoare
Pensionarii cu vârsta de peste 65 de ani care primesc indemnizație socială vor primi bani pe cardurile
MediaFlux
Mâncare gratis pentru toată lumea. Revoluția globală Incredible Edible poate ajunge în România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Inima simplă a unui Papă complicat: întâmplările care l-au făcut om, înainte să devină Sfânt Părinte