ANI: Opt aleşi locali, declaraţi incompatibili

Opt aleşi locali au fost declaraţi incompatibili şi în conflict de interese de natură administrativă şi penală de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), informează vineri un comunicat al acestei instituţii, citat de Agerpres.
Romania TV
06 sept. 2013, 08:38
ANI: Opt aleşi locali, declaraţi incompatibili

Potrivit ANI, cei opt au exercitat simultan mai multe funcţii şi calităţi şi au adoptat unele decizii prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusiv.

Astfel, în perioada 20 iunie 2008 – 25 iunie 2012 Pavel Ţiudic a deţinut simultan funcţiile de primar al comunei Repedea, judeţul Maramureş şi de administrator al SC Tiudic SRL.

La rândul său, în intervalul 18 iunie 2008 – 27 martie 2013 Traian Dragomir a deţinut simultan funcţia de primar al comunei Ciocârlia, judeţul Constanţa şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Dragomir Traian (Dragomir) Întreprindere Familială.

În timpul exercitării mandatului de primar al oraşului Oţelu Roşu, judeţul Caraş-Severin, Simion Simi Iancu, având un interes personal de natură patrimonială, în calitate de preşedinte al comisiei de repartizare a locuinţelor de tip ANL, a stabilit comisia şi atribuţiile ce îi revin acesteia în vederea repartizării locuinţelor, persoana evaluată regăsindu-se ulterior printre cei beneficiari de locuinţă.

Ioan Gabriel Cârja se află în stare de incompatibilitate începând din 11 noiembrie 2011, întrucât exercită simultan funcţia de viceprimar al comunei Şicula, judeţul Arad şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Cârja A. Ioan – Gabriel Întreprindere Individuală.

În timpul exercitării mandatului de viceprimar al comunei Malovăţ, judeţul Mehedinţi, Aurel Sfetcu a luat parte la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local al comunei Malovăţ privind concesionarea/arendarea suprafeţei de păşune/izlaz comunal al comunei Malovăţ pentru 2010, având un interes personal de natură patrimonială pentru sine şi soţia sa în problema supusă dezbaterilor, respectiv încheierea şi derularea contractului de arendă încheiat între Primăria Malovăţ şi soţia acestuia.

Pe durata exercitării mandatului de consilier local în cadrul CL al Municipiului Târgu-Mureş, judeţul Mureş, Claudiu Maior a încheiat în calitate de persoană fizică autorizată în cadrul PFA Maior Sergiu Claudiu un contract de prestări servicii de 35.840 de lei cu Primăria Târgu-Mureş.

În calitate de consilier local în cadrul CL al comunei Fîrliug, judeţul Caraş-Severin, Gheorghe Moisă a participat la deliberarea şi aprobarea hotărârilor Consiliului Local privind trecerea unei parcele din domeniul public în domeniul privat al comunei Fîrliug şi vânzarea acesteia prin licitaţie publică în baza cărora Primăria Fîrliug a încheiat cu Moisă un contract de vânzare-cumpărare.

În calitate de membru al Comisiei pentru agricultură, Gheorghe Moisă a avizat favorabil proiectele hotărârilor sus-menţionate, prezentând în şedinţele CL în care au fost adoptate hotărârile avizul favorabil al comisiei privind dezlipirea parcelei din domeniul public în domeniul privat al comunei Fîrliug.

Nu în ultimul rând, în timpul exercitării mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Malovăţ, judeţul Mehedinţi, Dumitru Băzăvan a luat parte parte la deliberarea şi adoptarea hotărârii CL privind concesionarea/arendarea suprafeţei de păşune/izlaz comunal pentru 2010, având un interes personal de natură patrimonială pentru sine şi soţia sa în problema supusă dezbaterilor, respectiv încheierea şi derularea contractului de arendă, încheiat între Primăria Malovăţ şi soţia acestuia.

‘Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului’, precizează ANI.

Spynews
Soția unui luptător celebru o face praf pe amantă, după mulți ani de tăcere. Cu dovezi, o pune la punct pe femeia cu care își împarte soțul / FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Amendă fabuloasă pentru toți posesorii de câini și pisici din România. Este interzis să faceți așa ceva
Capital.ro
Mașinile interzise în trafic. Vehiculele diesel, fără drept de circulație. S-a pus termen 2 ani
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! E mult prea FIERBINTE, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
LOVITURĂ DURĂ PENTRU VITEZOMANI! Toate mașinile vor fi dotate cu asta
Adevarul
De ce dieta keto poate distruge organismul. Avertismentul transmis de specialiști: „Risc de boli de inimă și accident vascular cerebral”
Spynews
Cine sunt cei doi tineri care au murit într-un cumplit accident pe DN2. Alin și Alexandra urmau să facă nuntă. Erau căsătoriți civil din luna iunie | FOTO
Spynews
Babană a tăiat rochia unei mirese la nuntă! De ce a recurs fostul concurent de la Chefi la cuțite la acest gest / VIDEO
Evz.ro
Victor Ciutacu, în politică! Răspunsul la care nimeni nu se aștepta
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Ce rentă viageră va încasa David Popovici după ce se va retrage. E asigurat pentru tot restul vieții!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Explicația surprinzătoare a clujencei care și-a închiriat apartamentul cu 8.000 de euro, pe durata festivalului UNTOLD: „Am scris un zero în plus”
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Sunt obligați să plătească. Marcel Boloș: Fentează statul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cine e tânărul ucis în bătaie în fața unei săli de jocuri. A stat 6 zile în comă, după ce a fost confundat cu altcineva
substantial.ro
Curtea Supremă a SUA respinge încercarea statului Missouri de a opri sentința lui Trump
MediaFlux
DONALD TRUMP e în PERICOL! Kamala Harris face ANUNȚUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!