Un animal rar a fost observat în pădurile din România. Vine din Ucraina și este un un prădător de care lumea se teme. Specialiștii vin cu câteva sfaturi în cazul în care te întâlnești cu el atunci când te afli în drumeție.
Vietatea poate fi văzută la noi în țară deja de ceva vreme, dar cel mai des sunt întâlnite în regiunea de silvostepă din Harkov, dar și în sud-vestul Rusiei. Este vorba despre vipera nikolskii, un răpitor înspăimântător, fiind o specie veninoasă. Numele său a fost pus în onoarea herpetologului de origine rusă Alexander Mikhailovici Nicolsky.
Citește și: VIDEO Un animal dispărut din România de 200 de ani a fost văzut în țara noastră
Vipera se ascunde prin frunzele din pădure sau de la munte, iar specialiștii atrag atenția asupra acestui lucru oamenilor care merg să caute ciuperci sau mure. E important să fim atenți pe unde mergem și să nu o călcăm.
Totodată, experții susțin că acest animal se întâlnește adesea primăvara, atunci când iese din hibernare, dar și toamna când temperaturile încep să scadă.
„Rămâne important să fim atenți dacă umblăm cu mâinile prin frunze (de exemplu pentru ciuperci), să nu călcăm accidental pe ele, să purtăm bocanci ca precauție și în nicio situație să nu căutăm să le atingem sau să le facem rău, abia atunci crescând riscul de mușcătură.
Nu e nimic de speriat, e un șarpe timid, care va căuta să se retragă imediat, sunt șanse foarte mici să îl vedem”, au explicat reprezentanții comunității Codrii Iașilor, potrivit click.ro.
Citește și: Animal rar care nu ar fi trebuit să trăiască în România. A fost adus de Ceaușescu pentru a fi vânat FOTO
Vipera nikiolskii are i culoare gri-albăstruie sau maronie, cu model pe spate. Rareori, adulții pot fi complet negri, cei care se regăsesc în partea de est a României fiind gri, gro-albăstrui sau cărămizii. Poate atinge lungimea de 50-90 de centimetri și se hrănește cu mamifere mici, păsări, reptile și amfibieni.
Este un șarpe timid care duce o viață ascunsă, evitând pe cât se poate contactul cu oamenii.