Academia Americană de Științe a lansat, în 2007, un raport în care a ilustrat un viitor în care animalele vor dispărea din programele de testare. Raportul de la acea vreme, susținut de o serie de experți, a propus că elemetele toxice din medicamente, aditivi alimentari și pesticide să fie testate nu prin observarea semnelor clinice prezente la animale, ci prin monitorizarea perturbărilor din culturi de celule umane.
Tehnologii bioinformatice sofisticate ar putea apoi oferi predicții de risc care depășesc limitările testelor pe animale. Raportul din 2007 a fost privit inițial cu scepticism, dar acum sentimentul este înlocuit de entuziasm, relatează The-Scientist.com.
Mai multe agenții americane (Agenția de Protecție a Mediului, Institutele Naționale de Sănătate sau Administrația de Alimente și Medicamente) cooperează pentru a dezvoltă noi tehnologii pentru modernizarea testarilor chimice. Specialiștii descriu acest efort că începutul sfârșitului pentru testele de laborator efectuate pe animale. Citeşte mai mult pe green-report.ro.