În nord-vestul Munteniei şi al Olteniei, precum şi în sudul Transilvaniei, aprovizionarea cu apă a solului se va încadra în limite satisfăcătoare, apropiate de optim, iar în stratul de sol 0-20 cm/ogor conţinutul de apă va înregistra valori scăzute şi deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică şi extremă, în aproape toată ţara.
De asemenea, în cultura neirigată de porumb pe profilul de sol 0-100 cm, conţinutul de umiditate va prezenta valori scăzute (secetă pedologică moderată) şi deosebit de scăzute (seceta pedologică puternică şi extremă), în majoritatea regiunilor agricole.
Citeşte şi Toamna bate la uşă cu temperaturi de vară. Vezi cum va fi vremea în următoarele luni
Din punct de vedere meteorologic, perioada următoare se va caracteriza printr-o vreme mai caldă decât în mod normal, în aproape toată ţara.
Temperatura medie diurnă a aerului se va situa între 17 şi 28 de grade Celsius, abaterile termice pozitive fiind între 1 şi 7 grade Celsius, la nivelul întregului teritoriu agricol.
Pe de altă parte, maximele vor fi cuprinse între 22 şi 35 de grade Celsius, în toate zonele de cultură, în timp ce temperaturile minime ale aerului se vor încadra între 11 şi 22 grade Celsius.
Potrivit ANM, la nivel local, sunt prognozate ploi sub formă de averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în cea mai mare parte a ţării.
Izolat, vor fi condiţii de producere a grindinei, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate din punct de vedere agricol.
Citeşte şi Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE