O primă înregistrare video declasificată o arată pe tânăra femeie – ale cărei fotografii au făcut înconjurul lumii – într-o cafenea din New York, în data de 26 iunie 2010, împreună cu un agent american sub acoperire.
Chapman, îmbrăcată cu jeanşi şi un tricou alb şi purtând ochelari de soare, poate fi văzută scoţând din geantă un caiet şi, probabil, o pereche de căşti.
O a doua înregistrare o prezintă pe Anna Chapman în diferite raioane ale unui magazin, în data de 20 ianuarie 2010, în timp ce „un responsabil al guvernului rus aşteaptă în faţa magazinului”, potrivit explicaţiei publicate de FBI.
Alte şase înregistrări prezintă trei dintre agenţii ruşi expulzaţi odată cu Anna Chapman, aceştia fiind surprinşi, în perioada mai 2004 – martie 2010, în timp ce schimbă între ei sau recuperează diferite obiecte şi documente în diverse zone din New York.
Cele opt înregistrări au fost publicate, împreună cu aproximativ 100 de fotografii şi documente legate de ancheta care a durat zece ani, sub numele de cod Ghost Stories.
Arestarea agenţilor reaminteşte că „spionajul pe teritoriul american nu a dispărut odată cu încetarea Războiului Rece”, afirmă FBI, adăugând: „Chiar dacă aceşti clandestini ai SVR (serviciul rus de informaţii externe) nu au obţinut niciodată documente clasificate, intenţiile lor erau serioase, de amploare şi bine finanţate de SVR”.
Cei zece agenţi au fost arestaţi şi au pledat vinovat la acuzaţiile de spionaj în iunie 2010. Ei au fost expulzaţi după două săptămâni, în cadrul unui schimb caracteristic mai degrabă perioadei Războiului Rece – Statele Unite i-au predat Rusiei, în schimbul a patru cetăţeni ruşi, dintre care trei fuseseră condamnaţi pentru spionaj în favoarea unor ţări occidentale.
După revenirea la Moscova, Anna Chapman s-a bucurat de o amplă expunere mediatică, pozând în ţinută sumară pentru o revistă pentru bărbaţi şi apărând în emisiuni ale televiziunii publice.