ANPC, controale la service-uri. Acțiunea, desfășurată discret, a pornit de la un demers al Euroins, cea mai reclamată firmă de asigurare din România și al doilea cel mai mare vânzător de RCA. Inspectorii instituției de stat au acționat inclusiv în baza unei liste de service-uri pusă la dispoziție de Euroins, potrivit Economica.net.
ANPC devine practic parte din vechiul război dintre service-uri și firmele de asigurare, care se acuză reciproc în plângeri către diverse instituții și care au ajuns deja să aibă zeci de mii de procese în instanță.
Citeşte şi: Atenţie la produsele alimentare de Sărbători! Alertă emisă de ANPC
Service-urile acuză marii asigurători de RCA (City Insurance și Euroins) că nu achită la timp și integral facturile de reparații, în timp ce societățile de asigurare acuză service-urile că practică tarife abuziv de mari pentru ora de manoperă și mașina la schimb oferită păgubitului pe durata reparației, mai scrie sursa menţionată mai sus.
A început sezonul reducerilor de iarnă, astfel că mulţi oameni vor fi tentaţi să facă achiziţii însemnate. Directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, avertizează consumatorii să fie atenţi la o serie de aspecte pentru a nu cădea victimele practicilor comerciale înşelătoare.
Directorul general ANPC, Paul Anghel, recomandă cumpărătorilor să fie atenţi la informaţiile de pe etichete şi să solicite informaţii suplimentare atunci când au nelămuriri în privinţa reducerilor.
Citeşte şi: Măști neconforme în România. ANPC a indentificat alte 4 tipuri. Printre ele și unele pentru copii
„Consumatorii trebuie să ştie că orice anunţ de reducere de preţ exprimată în valoare absolută sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil şi fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menţionarea noului preţ lângă preţul anterior, barat, fie prin menţiunile preţ nou, preţ vechi lângă sumele corespunzătoare, fie prin menţionarea procentului de reducere a preţului nou care apare lângă preţul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preţ redus (soldare, lichidare, promoţionale).
Orice vânzare cu preţ redus, indiferent de tip, trebuie să fie însoţită sau precedată de publicitate şi anunţată sub denumirea ei (soldare/soldări/solduri, lichidare, promoţii), însoţită de data de debut şi de durata acesteia”, afirmă Paul Anghel, potrivit Agerpres.