ANRE, control pe neanunțate la Tinmar Energy, după ce compania a anunțat că nu-și mai permite achiziționarea de energie

ANRE a făcut un control neașteptat la Tinmar, după ce compania a trimis o notificare conform căreia nu mai poate acoperi furnizarea de energie pentru clienții plafonați.
Alina Costache
12 sept. 2022, 16:30
ANRE, control pe neanunțate la Tinmar Energy, după ce compania a anunțat că nu-și mai permite achiziționarea de energie

Controlul ANRE are scopul de a verifica modul de respectare a obligaţiei de achiziţionare a energiei electrice astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor săi, precum şi verificarea respectării interdicţiei de a denunţa unilateral contractele de furnizare de energie electrică încheiate cu clienţii finali, au precizat reprezentanții ANRE.

În urma controlului, ANRE ar fi descoperit că Tinmar a cumpărat energie la un preț decent, iar ulterior ar fi denunțat contractele pe motiv de preț.

Tinmar Energy nu-și mai permite achiziționarea de energie, însă patronul dă petreceri de sute de mii de euro pe litoral. „Nu avem resursele necesare pentru a susține achizițiile consumatorilor plafonați”

Compania Tinmar Energy, controlată de afaceristul Augustin Oancea, i-a anunțat pe clienții cu contracte de energie electrică la preț plafonat că va înceta furnizarea energiei electrice începând cu data de 16 septembrie 2022. Vestea a fost una neașteptată, având în vedere că afaceristul are o avere colosală, de aproximativ un miliard de euro. E considerat a fi în top zece cei mai puternici antreprenori din energia regională.

Compania Tinmar Energy nu părea să se confrunte cu probleme financiare, dacă ne gândim la faptul că Augustin Oancea, supranumit „Regele Energiei”, a dat o petrecere mare pe plajă, la Mamaia, în luna august.

Potrivit anunțul primit de clienți, Tinmar Energy va activa de pe 16 septembrie doar pe piața concurențială, unde clienții plătesc prețul real al energiei, cel la care vând producătorii. Reprezentanții companiei au transmis că nu mai există resursele necesare pentru a achiziționa energie, astfel încât să mențină contractele cu clienții care primesc energie la un preț plafonat.. Li se solicită să încheie contract de furnizare energie electrică cu furnizorul de ultimă instanță numit de ANRE pentru luna septembrie, respectiv Enel Furnizare”.

”Vă rugăm să înțelegeți că nu avem resursele necesare pentru a susține achizițiile necesare consumatorilor plafonați și respectuos vă solicităm ca până cel mai târziu în data de 15.09.2022 să solicitați încheierea unui contract de furnizare energie electrică cu furnizorul de ultimă instanță numit de ANRE pentru luna septembrie, respectiv Enel Furnizare, pentru a avea asigurată energia necesară funcționării”, arată notificarea Tinmar, potrivit Gândul.

Tinmar nu ar fi notificat ANRE că are de gând să renunțe la clienți, conform economedia.ro. Mai mult, potrivit surselor ANRE, furnizorul nu are drept să denunțe contractele cu clienții, fiindcă ”este ilegal dacă nu au ajuns la termenul din contract”.

 

Spynews
Emoții mari pentru Vlad Pascu! Zi decisivă pentru șoferul drogat care a produs accidentul de la 2 Mai
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsul Parkside pe care foarte mulți români îl caută. E la raft de joi, 15 august, are un preț excelent și se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Durere pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov i-a rupt inima în două
Playtech.ro
WOW cât de bine arată la 51 de ani! Anamaria Prodan, ipostază INCENDIARĂ în costum de baie minuscul
DailyBusiness
Întârzie compensațiile pentru fermieri? Ministrul Agriculturii: „E în funcție de decizia Comisiei Europene”
Adevarul
Românii nu au dreptul la o moarte demnă. Medic: Ne trebuie testament medical. Pacient: Dumnezeu ne-a dat viață, Dumnezeu ne-o ia
Spynews
Laura Cosoi, imagini emoționante postate cu părinții: „Am mai fi avut multe de povestit...”. Fiica cea mică, Aida, îi amintește de tatăl ei / FOTO
Spynews
Insula iubirii, 13 august 2024. Cornel, uimit de comportamentul Iustinei. Concurentul a avut nevoie de îngrijiri medicale la scurt timp după bonfire: „Am ajutat-o să fie o doamnă”
Evz.ro
Pâinea de Spania. Un desert mai puțin cunoscut în România
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
De ce ar fi înjunghiat-o Ioan Pintaru pe fetița de 11 ani din Anglia. Ce au descoperit anchetatorii. Detalii cutremurătoare
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Doi tineri din Mehedinți au sfârșit sub roțile unui TIR. Una dintre victime abia absolvise liceul
Capital.ro
România devine o forță mondială. Guvernul a confirmat, vom fi primii din lume: Reușim!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Dezvăluiri șocante despre românul care a înjunghiat o fetiță în Londra! Ce probleme grave avea Ioan Pânțaru
substantial.ro
Negocierile pentru o alianță AUR-SOS România pentru prezidențiale au eșuat printre scandaluri și acuzații
MediaFlux
CALCUL corect al PENSIEI. IATĂ CÂT primesc pensionarii ÎN PLUS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...