Conceptul se adresează în special expaţilor, românilor care locuiesc şi lucrează în străinătate, şi managerilor din companiile multinaţionale prezente în Timişoara, informează Agerpres.
Cartier Armonia va cuprinde 87 de unităţi locative de mari dimensiuni de tip vilă, duplex şi case înşiruite, cu suprafeţe construite cuprinse între 218 metri pătraţi şi 365 metri pătraţi şi grădină cu suprafeţe ce pot ajunge până la 1.100 metri pătraţi. Investiţia în noul complex rezidenţial, estimată la 25 de milioane de euro, cea mai mare în sectorul rezidenţial din Timişoara de la declanşarea crizei până în prezent, va fi asigurată din fonduri proprii ale dezvoltatorului.
Achiziţionarea terenului, întocmirea proiectului, precum şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru demararea construcţiei au fost acoperite din fonduri proprii ale companiei.
Proiectul va fi construit după conceptul densităţii scăzute, ceea ce presupune mai mult spaţiu verde, mai multă intimitate şi mai multă atenţie pentru mediul înconjurător. Cartier Armonia va regrupa 87 de unităţi locative, o zonă comercială şi un club privat. Cartierul va avea 18 vile, cu o suprafaţă construită de 365 mp, 26 de duplexuri, 43 de case înşiruite cu grădină.
Construcţia primei etape, constând din 27 de unităţi locative, a fost deja demarată şi urmează să fie livrată în prima parte a anului 2014, în mai puţin de 12 luni. Dezvoltarea întregului proiect se va întinde pe o perioadă de maxim 4 ani.
Toate unităţile locative vor avea finisaje de lux. Proiectul va cuprinde peste patru hectare de spaţii verzi, loc de joacă pentru copii, alei pentru biciclete, un Club privat cu restaurant propriu, sală de sport şi diverse spaţii de socializare. Ultima etapă constă în construcţia unei zone comerciale în parteneriat cu unul sau mai mulţi operatori de astfel de activităţi.
Prin politica de preţuri, dezvoltatorul va căuta să găsească un echilibru între standardul construcţiei şi materialelor folosite, caracterul exclusivist al cartierului şi realităţile de pe piaţa rezidenţială din Timişoara, astfel încât, în prima etapă, preţurile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmând să fie ajustate cu o creştere de 15% într-o a doua etapă.