Spectacolul este prilejuit de promovarea oficială a albumului “ Dragoste, floare din rai”, dublu CD ce conține 27 de cântece folclorice, muzica și textul pentru 13 dintre acestea a fost semnată de Nicolae Gribincea. Celelalte 14 cântece sunt folclor autentic cules din satele Moldovei. Grație acestui album, publicul va avea ocazia să descopere și talentul de compozitor al conducătorului artistic al ansamblului, Nicolae Gribincea, dar și tezaurul folcloric al neamului nostru.
În programul spectacolului publicul va avea ocazia să asculte cântece în primă audiție care vor fi prezentate într-o atmosferă de neuitat, așa cum le stă în fire Plăieșilor.
După spectacolul de la București, Ansamblul etnofolcloric Plăieșii va lansa turneul “Astă seară ce-a trecut”, un turneu cu spectacole de colinde și cântece de voie bună care va ajunge în 8 orașe ale României, în perioada 4 – 19 decembrie.
Șirul de spectacole programate vor avea loc la Constanța, Galați, Piatra Neamț, Suceava, Iași, Bacău, Brașov și Ploiești. Pentru mai multe detalii despre spectacole consultați pagina oficială a ansamblului www.plaiesii.md/spectacole.
Ansamblul etnofolcloric Plăieșii a fost fondat în anul 1989, la Chișinău. Este alcătuit din 14 membri, 7 vocaliști și 7 instrumentiști. Repertoriul ansamblului este constituit din folclor autentic, cântece și dansuri bărbătești specifice zonei Basarabiei. Prin activitatea sa artistică, ansamblul contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural imaterial.
O parte considerabilă a repertoriului Plăieșilor îl constituie colindul de ceată bărbătească care în decembrie 2013, a devenit parte a patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO. A fost primul element de patrimoniu cultural din spațiul basarabean protejat de UNESCO la care și-a adus aportul considerabil Ansamblul etnofolcloric Plăieșii.