La studiu au participat peste 1.100 de copii, cu vârste sub 18 ani, iar în urma monitorizării lor s-a observat că o treime dintre cei care și-au făcut un test de anticorpi la trei săptămâni după infectarea cu SARS-CoV-2 aproape că nu erau protejați sau aveau anticorpii la un nivel foarte scazut.
În același timp, s-a constatat că nivelul maxim de anticorpi este atins la trei luni de la diagnosticare, dar acest nivel scade după patru luni, concluzionându-se astfel că minorii au un răspuns imun mai slab pe termen lung în fața Covid-19 comparativ cu adulții.
Din datele studiului reiese că nu se justifică închiderea şcolilor, pentru că deschiderea lor nu a crescut rata de infectare din Ierusalim. Autorii cercetării estimează că aproape o treime dintre copiii din capitala Israelului au fost deja infectați cu Sars-Cov-2. Ei au fost întrebați de unde cred că au luat virusul și doar 10% cred că s-au infectat în cadrul școlii. Nu este singurul studiu care arată că școlile sunt un mediu sigur. Și un studiu făcut de CDC în America a constatat că rata de infectare este mică în școli, dacă se respectă toate măsurile de protecție.
Pe de altă parte, Jerusalem Post relevă că aproape unul dintre cinci dintre copiii evreilor ultraortodocşi din Israel au avut coronavirus. Concret, aproximativ 17,7% dintre studenții haredi care au fost examinați luni pentru a vedea dacă au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului au fost găsiți pozitivi, arată datele preliminare publicate de Ministerul Sănătății și Comandamentul Frontului de Acasă. Aproximativ 2.196 de studenți au fost testați luni în Modi’in Illit, Elad și Kiryat Ye’arim, de către trei companii de testare separate – Terem, Target și Magen David Adom. Dintre cei examinați, 390 de studenți s-a dovedit că au avut virusul.