Iata cateva antibiotice naturale pe care le poti gasi in bucataria ta:
1. Usturoiul este unul dintre cei mai populari agenti curativi, care datorita proprietatilor antivirale deosebite, este considerat un adevarat antibiotic natural. Acesta este o sursa bogata de antioxidanti care protejeaza impotriva actiunii bacteriilor si radicalilor liberi din sange, asigurand protectia sistemului imunitar. Proprietatile acestuia se datoreaza in special alicinei, o substanta antimicrobiana ce actioneaza asemenea unui antibiotic natural, reusind sa distruga virusurile si infectiile puternice, scrie doctorulzilei.ro.
Usturoiul este recomandat in special in cazul infectiilor produse de stafilococi, precum bronsita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar si in cazul parazitilor intestinali, astmului, hipertensiunii si infectiile pielii.
Citeşte şi Soluţii NATURALE pentru durerile în gât
2. Ghimbirul este un remediu cu traditie in medicina alternativa, fiind folosit de peste 2000 de ani datorita nutrientilor cu proprietati antiinflamatoare si antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol.
Ghimbirul, fie sub forma de ceai sau consumat natural, este un bun remediu in cazul racelilor deoarece calmeaza inflamatille la nivelul gatului, amelioreaza simptomele sinuzitei, febrei si infectiilor gatului. Mai mult decat atat, acesta ajuta si in cazul problemelor respiratorii, stimuland la eliminarea mucozitatilor si fluidizarea congestiilor respiratorii.
3. Probioticele se regasesc in proportie de 70-80% in propriul organism, la nivelul intestinului. Probioticele actioneaza impotriva infectiilor asemenea antibioticelor, insa avantajul important al acestora e ca nu afecteaza flora intestinala. Prin contrast, antibioticele nu fac diferenta intre bacteriile bune si cele rele si pot duce la indepartarea si celor care protejeaza organismul.
Citeşte şi Ce să faci ca să scapi de indigestie. Cele mai bune metode
Actiunea antivirala si antimicrobiana a acestora este asigurata de prezenta a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Acestea se regasesc in special in alimente obtinute in urma fermentarii: iaurtul, casul, castravetii murati, kefirul.
4. Ceaiul verde este un alt antibiotic natural si un antioxidant puternic. Acesta contine o gama variata de polifenoli, care dizolvati in apa, actioneaza asemenea unor antibiotice non-toxice. Pe langa faptul ca ceaiul verde este recomandat dimineata in locul cafelei, acesta este si un rezervor natural de vitamine (din grupa B, A, E, C) si minerale (fier, calciu, fosfor si potasiu), aminoacizi, glucide, tanin, uleiuri volatile, teina, flavonoide, alcaloizi ce asigura stimularea sistemului imunitar si creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile.
Citeşte şi BOLI care se AGRAVEAZĂ în sezonul rece