Antioxidantul-minune care combate cancerul și infecțiile. Datele celor mai recente studii arată că pigmentul natural poate combate inflamațiile, infecțiile cu virusuri și formele incipiente de cancer.
Antioxidantul are beneficii extrm de ridicate pentru inimă și artere, pentru tensiunea arterială, pentru prostată, pentru căile respiratorii sau pentru a combate alergiile. Noile produse ce conțin quercitină sunt tot mai apreciate și recomandate în tratamentele naturiste antivirale. Mai mult decât atât, quercitina ar ajuta organismul să combată virusurile gripei, inclusiv coronavirusul.
Quercitina ajută imunitatea organismului, sprijină sistemul cardiac și circulația sângelui, reduce depunerile de colesterol pe artere, are acțiune antitumorală, ajută în lupta cu virusurile gripei, inclusiv cu coronavirusul, are proprietăți antibacteriene poate apăra organismul de infecții respiratorii, urinare și renale, are rol antioxidant și protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi care grăbesc procesele de degradare și îmbătrânire a țesuturilor, poate preveni apariția unor forme de cancer și răspândirea celulelor canceroase, dar studiile sunt încă în fază incipientă.
De altfel, quercitina se regăsește și în mai multe fructe și legume. Acestea trebuie consumate crude pentru a beneficia de proprietățile acestui compus atât de bun pentru organism, deoarece este sensibil la temperaturile ridicate și se distruge prin fierbere.
Ceapa și roșiile pierd 80% din procentul inițial de quercitină când sunt fierte sau sotate.
Fructele și legumele care conțin quercitină:
-Fructe de soc – 42
-Ceapă roșie – 33
-Ceapă albă – 21
-Afine – 15
-Ardei iute verde – 15
-Kale – 7,7
-Mere roșii – 4,7
-Salată – 4,5
-Pere – 4,5
-Spanac – 4,1
De altfel, bolnavii care suferă de coronavirus trebuie să aibă o dietă cât mai bogată în legume și fructe și să ajute organismul printr-un complex de vitamine, flavonoizi și antioxidanți asimilați pe cale naturală.
Citește și: O nouă alertă alimentară. Sute de mii de ouă au fost vândute în România cu origine falsă. Autoritățile au declanșat o anchetă de amploare!
Totodată, este recomandat să nu se depășească doza zilnică de 500 mg pe zi și să fie administrată pe perioade determinate de timp