Antonescu s-a RĂZGÂNDIT. Vezi ce spune despre cancelarul german Angela Merkel

Crin Antonescu afirmă că în anumite privinţe Traian Băsescu are gusturi bune. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, şeful liberalilor o cataloghează pe Angela Merkel drept cel mai bun politician din Europa, precizând că nu este exclusă o aderare a PNL la grupul popularilor europeni.
Romania TV
10 mart. 2013, 14:40
Antonescu s-a RĂZGÂNDIT. Vezi ce spune despre cancelarul german Angela Merkel

„Nu exclud o orientare a PNL către Partidul Popular European, însă, conform deciziei luate la recentul Congres PNL şi conform întregii noastre activităţi internaţionale, suntem membri deplini şi stabili ai Partidului Liberal European.  Şi ei sunt mai la dreapta, doctrinar, de altfel ca şi mine, mai spre PPE, dar spre un PPE mai de acum câţiva ani, fără tuşele populiste dizgraţioase de acum”, a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele Senatului subliniază că modul în care îi priveşte pe anumiţi lideri europeni din PPE este diferit de opiniile lui Victor Ponta, adăugând însă că PPE are o anumită doză de populism.

„Dacă ar fi să marchez nişte note critice la adresa PPE-ului din ultimii ani, m-aş referi la o supradoză de populism şi la o scădere a exigenţelor de tip democratic, cum ar fi atitudinea faţă de Viktor Orban. Un politician remarcabil, dar pe care familia PPE l-a acoperit în excesele sale inadmisibile. Întâmplător, Sarkozy şi Berlusconi sunt doi oameni pe care eu nu-i evaluez atât de critic ca alţii. Aici, nu împărtăşesc deloc vederile colegului meu de alianţă, Victor Ponta”, a spus Antonescu.

În aceeaşi cheie vede Crin Antonescu şi „gusturile bune” ale lui Traian Băsescu, preşedintele PNL referindu-se la atitudinea faţă de cancelarul Germaniei.

„Are şi domnul Băsescu, în anumite privinţe, gusturi bune. Însă e mult spus că aş fi un admirator al lui Nicolas Sarkozy, cu atât mai puţin al lui Berlusconi. Spun însă că, într-o viaţă politică europeană, cu din ce în ce mai puţină consistenţă ideologică – e o diluare într-un sirop populist şi la stânga, şi la dreapta –, Sarkozy şi Berlusconi au fost, poate, ultimii oameni politici de dreapta care şi-au afirmat puternic şi articulat această identitate de dreapta. În ce o priveşte pe doamna Merkel, în ciuda campaniei isterice care se face în România pe această temă împotriva mea sau împotriva USL, am avut cuvinte de laudă la adresa ei de foarte multe ori. E, probabil, de câţiva ani buni, cel mai bun politician din Europa şi, da, e un om de dreapta”, a conchis Crin Antonescu.

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!