Antonescu a vizitat miercuri colegiul electoral în care candidează din judeţul Teleorman, unde le-a spus simpatizanţilor că România are foarte multe lucruri de dat Europei, însă acestea trebuie oferite „cu demnitate”.
„Am fost crescut, educat în cultura europeană, admir Europa, consider că suntem europeni chiar şi atunci când bariera nenorocită a comunismului ne despărţea de libertate. Ceea ce spun eu, şi nu ştiu dacă sunt naţionalist sau nu, mă interesează mai puţin cum mă caracterizează ei, eu spun aşa: conducătorii României trebuie să lucreze pentru România şi pentru români. Conducătorii României trebuie aleşi de către români. Când 7,4 milioane de români îţi spun «pleacă», pleci! Nu ştiu ce e atât de complicat, atât de antieuropean în asta. Avem foarte multe lucruri de dat Europei. Să le dăm cu demnitate şi să fim recunoscuţi ca parteneri egali. Îl acuz pe Băsescu şi acuz guvernele lui că s-au purtat în raport cu Europa ca nişte slugi, şi nu ca nişte conducători ai acestei ţări. Pentru asta nu-i de vină nimeni, sunt de vină ei”, a susţinut Antonescu, potrivit unui comunicat de presă.
„Ceea ce ne deosebeşte pe noi de domnul Băsescu este următorul lucru: noi vrem să fim în Europa ca să ne fie mai bine, nu ca să ne fie mai rău. (…) Reprezentanţii României, că îi cheamă Traian Băsescu sau Victor Ponta, au obligaţia să se lupte ca România să aibă şi ea parte de şansa de care au avut celelalte ţări. Pentru că Spania a primit 20 de ani miliarde şi miliarde de la UE şi s-a dezvoltat şi a recuperat decalajul pe care îl avea de când a intrat. Pentru că Portugalia a fost în aceeaşi situaţie, pentru că Grecia a fost în aceeaşi situaţie, Ungaria, Polonia. Nu vrem pentru România decât ceea ce este corect, să avem şi noi peste tot în România până în ultimul sat drum, apă, canal, dispensar, o şcoală, pentru că dacă nu le avem pe astea putem să scriem orice în documente, nu suntem cu adevărat în Europa”, a mai afirmat preşedintele PNL.
Liderul liberal a menţionat că interesul României este să-şi ceară dreptul de a avea şansa celorlalte ţări. „Pentru că nu România a produs criza euro, nu România e de vină pentru toate aceste probleme. Guvernele noastre sunt de vină pentru că nu absorbit mai multe fonduri europene, pentru că nu au guvernat mai bine România, dar sunt de vină faţă de români, nu sunt de vină faţă de UE. Aşa încât dacă nu conducătorii României apără aceste interese, cine vreau să le apere, conducătorii Angliei?”, a întrebat retoric Antonescu.