Liderul PNL a fost întrebat, într-o emisiune Antena 3, ce poate însemna sesiunea extraordinară pentru a duce la deblocarea activităţii guvernamentale.
„Ar putea însemna inclusiv Băsescu mai e sau nu mai e preşedinte al României”, a replicat Antonescu.
De asemenea, el a fost întrebat dacă USL va depune o cerere de suspendare săptămâna asta pentru preşedintele României. „Da, eu cred că putem să o şi votăm săptămâna asta”, a răspuns Antonescu.
În acelaşi timp, liderul PNL a subliniat că se poate ajunge la suspendare dacă sunt întrunite condiţiile procedurale parlamentare, fiind necesar însă şi un răspuns al Curţii Constituţionale.
„Da (putem ajunge la suspendare, n.r.), dacă avem o Curte Constituţională care conform normelor în vigoare – că noi putem să facem o solicitare de suspendare, e dreptul nostru fiind parlamentari – şi Curtea Constituţională şi domnul Zegrean, cum a spus atunci că suntem obosiţi şi nu putem să dăm motivaţia zice suntem obosiţi, plecăm vreo trei luni în concediu şi prin noiembrie sau decembrie vedem răspunsul, avizul, obligatoriu, conform sau consultativ. Poate să facă orice Curtea Constituţională, că, nu e aşa, e independentă şi este expresia vârfului de independenţă juridică a României”, a mai susţinut Antonescu.
„Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (…) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine„, a declarat liderul PNL.
Antonescu a admis însă, că până în acest moment, nu s-a convenit s-a convenit asupra formulei juridice de schimbare a magistraţilor, scrie gandul.info. „Nu putem face nimic în această ţară cu această Curte”, a conchis Antonescu. Liderul PNL i-a pus pe lista schimbărilor şi pe preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga şi Roberta Anastase.
CITEŞTE ŞI USL atacă CCR: retragerea mandatelor judecătorilor sau acţiunea în justiţie – variante discutate