Antonescu, despre homosexuali: Să se bucure de drepturi egale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că homosexualii trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi fundamentale ca restul cetăţenilor, precizând că lucrurile sunt reglementare "normal" în prezent, iar opţiunea sexuală este o chestiune intimă.
Filip Stan
22 apr. 2013, 13:55
Antonescu, despre homosexuali: Să se bucure de drepturi egale

Antonescu a fost întrebat dacă apreciază că minoritatea homosexualilor ar trebui să aibă mai multe drepturi şi dacă această dezbatere ar putea avea loc la revizuirea Constituţiei.

„Eu personal cred că orice minoritate care este în cadrele constituţionale şi legale trebuie să fie respectată şi trebuie să fie protejată în drepturile sale (…) Şi ca liberal şi ca om politic care consideră că esenţa democraţiei nu stă doar în a număra cine are mai multe voturi şi a-i da decizia aceluia, ci din a face să fie echilibrate şi respectate drepturile tuturor, consider că şi această minoritate, ca şi oricare alta, trebuie să se bucure de aceleaşi drepturi fundamentale (…) indivizii trebuie să se bucure de acealeaşi drepturi fundamentale ca şi toţi ceilalţi. Nu cred că trebuie să aibă drepturi în plus, nu cred că trebuie să aibă drepturi în minus. Nu cred că trebuie tratat cineva într-o asemenea chestiune ca o categorie specială”, a răspuns Antonescu, potrivit Mediafax.

Orientarea, viaţa, activitatea sexuală, sunt nişte chestiuni intime, strict personale ale fiecăruia, că vorbim de heterosexuali, că vorbim de homosexuali, şi în sensul acesta – aşa cum nu agreez marile manifestaţii, parada nu ştiu cui – cred că fiecare trebuie să îşi desfăşoare, ca să spun aşa, să-şi afirme şi să-şi practice opţiunile la un nivel intim, şi pentru care să nu fie incriminat, să i se dea drepturi mai puţine sau drepturi mai multe”, a mai susţinut preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte o eventuală modificare a Constituţiei în această privinţă, Antonescu a menţionat că personal nu are vreo propunere în acest sens.

„Cred că lucrurile sunt reglementate normal, cred că astăzi legislaţia României este una europeană, înaintată, firească într-o democraţie, dar dacă asemenea propuneri vin, e normal ca ele, orice propunere ar veni să fie discutate. Care e decizia? Vom vedea…”, a mai afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a comentat inclusiv declaraţiile liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, privindu-i pe homosexuali.„Nu a avut niciun fel de intenţie în acest sens dnul senator Haşotti, dar fără îndoială afirmaţia aşa cum a fost făcută este regretabilă, profund regretabilă, pentru că ea este de natură – indiferent ce intenţie a avut cel care a lansat-o – să jignească un grup de oameni, un grup de cetăţeni care au în egală măsură cu noi toţi ceilalţi dreptul de a fi respectaţi, de a nu fi jigniţi, de a nu fi aşezaţi într-o condiţie de excludere sau de marginalitate (…) Considerăm afirmaţia domnului Haşotti, şi o consideră şi domnia sa, una profund regretabilă”, a declarat Antonescu.

El a menţionat că PNL a avut o atitudine cât se poate de clară şi coerentă şi a fost un „vârf de lance” la momentul la care s-a produs dezincriminarea, prin scoaterea din Codul penal a articolelor care îi vizau pe homosexuali.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a primit, până în prezent, trei sesizări privitoare la declaraţile făcute de senatorul Puiu Haşotti despre homosexuali, toate de la cetăţeni.

Liberalul a declarat că îi consideră pe homosexuali nişte „oameni bolnavi”. 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Noi Dezvăluiri în Ancheta Dentistei din Brăila: Cauza Morții și Probele Descoperite de Criminaliști
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'