Antonescu, despre sancţionarea lui Orban: Nu. Cât voi fi eu preşedinte, nu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus posibilitatea ca Ludovic Orban să fie sancţionat pentru punctele de vedere exprimate în interiorul partidului. În schimb, Antonescu a spus că Orban nu a fost foarte clar în ceea ce priveşte reproşurile pe care le are faţă de partenerii de la PSD.
Romania TV
06 sept. 2012, 14:26
Antonescu, despre sancţionarea lui Orban: Nu. Cât voi fi eu preşedinte, nu

Înainte de începerea şedinţei de la USL, Antonescu a avut o atitudine ceva mai prietenoasă faţă de jurnalişti făcând chiar şi o glumă atunci când a fost invitat să comenteze nemulţumirile pe care Ludovic Orban le-a exprimat în legătură cu social-democraţii.

„Foarte multă sănătate îi urez domnului Ludovic Orban şi celor care îi ascultă declaraţiile”, a spus Antonescu.

Liberalul a arătat că, în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, poziţia lui Orban nu a mai fost sprijinită de alţi colegi. „L-am întrebat ce a pierdut el pe mâna USL şi nu a fost foarte clar în această privinţă. Este opinia dumnealui, este singulară”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă Orban va fi sancţionat pentru declaraţiile de joi, Antonescu a răspuns cu o altă glumă: „Nuuu… Domnul Orban? Nu. Cât sunt eu preşedinte, nu.”

Totodată, Antonescu a precizat că nu are ce să reproşeze PSD în legătură cu perioada de după suspendare. „Suspendarea şi referendumul este o chestiune asumată din capul locului împreună cu PSD, iar decontul îl asumăm împreună”, a mai spus Antonescu.

Liberalul Ludovic Orban a lansat, joi, un atac dur la adresa PSD. Deputatul PNL Ludovic Orban a susţinut, în şedinţa Delegaţiei Permanente, că nu este normal ca partidul să plătească pentru referendum, PSD fiind formaţiunea care a iniţiat acest demers.

„M-am săturat să pierd pe mâna PSD ca în 2008, ca în 2009 la prezidenţiale şi acum la referendum”, a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii de joi a PNL, potrivit România TV.

Crin Antonescu i-a răspuns lui Orban, spunându-i: „Dacă ai propuneri concrete, fă-le. Ce vrei? Să rupem USL?”

După şedinţă, Ludovic Orbvan a declarat că nu i se pare normal ca „Antonescu şi PNL, mai ales în discursul unor lideri ai PSD, să fie considerat ţap ispăşitor pentru rezultatul de la referendum”.

Deputatul PNL Lodovic Orban a declarat că PSD nu îşi poate permite să lanseze mesaje ostile şi a acuzat conducerea USL că ia decizii într-un cerc restrâns.

„Că de fapt noi am susţinut un demers care nu a fost iniţiat de noi şi nu mi se pare normal ca unii lideri PSD să pună în spatele PNL şi al dlui Antonescu un rezultat care nu poate fi considerat un eşec. E un eşec numai prin prisma faptului că CCR a refuzat să ţină cont de voinţa cetăţenilor”, a spus Orban.

Orban a precizat că esenţial pentru PNL şi PSD acum e să pregătească cu seriozitate şi minuţiozitate alegerile parlamentare.

„Românii trebuie să înţeleagă că, dacă vor să scape de Băsescu şi de dictatura arbitrariului nesimţirii şi lipsei de respect, la alegerile parlamentare este esenţială şi o prezenţă masivă în avoarea USL pentru a da legitimitate USL. Evident că am discutat şi natura relaţiilor cu PSD. Să înţeleagă foarte bine PSD că nu poate să îşi permită, prin intermediul unui lider sau altul, să lanseze mesaje ostile la adresa PNL şi mai ales să înţeleagă că au nişte parteneri, pe care trebuie să îi respecte şi faţă de care trebuie să îşi respecte angajamentele”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă l-au deranjat declaraţiile lui Ioan Rus, Orban a răspuns: „Nu numai ale lui, ci şi altele care au fost făcute. Sigur că vin în întâmpinarea unei percepţii false a ceea ce s-a ntâmplat la referendum. Nu graba lui Antonescu de a ajunge preşedinte ne-a dus la referendum”.

Potrivit deputatului PNL, „leadership-ul USL, mai ales în perspectiva alegerilor parlamentare şi a următoarelor evoluţii politice, trebuie să aibă mai mare încredere în baza partidului şi să ţină cont de experienţa şi cunoaşterea pe care o deţin oameni importanţi din partid, de la primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari în funcţie”.

„Să nu se mai ia niciun fel de decizie care să nu ţină cont de baza celor două partide”, a arătat Orban, apreciind că nu pot deconta mii de oameni nişte deciziile la care nu participă.

Spynews
Obiectul cu care a fost înmormântată prințesa Diana. Avea o semnificație specială pentru ea
Bzi.ro
Denisa Nechifor a făcut spectacol la piscină, în costum de baie! Cum se păstrează focoasa brunetă, la 40 de ani
Fanatik.ro
Cine deține, de fapt, lanțul de farmacii Tei din București. Puțini români știu cine se află în spatele mega-afacerii
Capital.ro
Se schimbă buletinele. Tot ce e emis înainte de 1 ianuarie 2024 nu se mai folosește
Playtech.ro
„E prima oară când dau Like la un WC”. Un bărbat și-a făcut toaletă în fundul curții, apoi a...
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru toamna 2024. Apare un nou tip de program „Rabla” pentru români
Adevarul
Valoarea de la care o casă sau o maşină devine bun de lux şi se plăteşte impozit în plus. Data limită pentru Formularul 216
Spynews
Irinel Columbeanu, abandonat în azil! Afaceristul ar fi fost părăsit de prietenii lui și trece prin clipe grele
Spynews
Dulce împăcare! Dana Roba este din nou împreună cu Beniamin! Nu au rezistat prea mult timp unul fără celălalt / FOTO
Evz.ro
Fără aparate de condiționat pe fațadele clădirilor. Legea, în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
FOTO. Cea mai sexy șefă de federație a recunoscut, la 49 de ani, compromisurile și sacrificiile pe care le face pentru a arăta așa
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Pensie de 100.000 de lei pe lună după recalculare. Ce meserie a avut românul care o încasează
Playsport.ro
Apariție interzisă la propria nuntă?! Prea fierbinte! Cum s-a îmbrăcat "Perla Banatului" la cununia cu Marius Constantin
kanald.ro
Sebastian, de la „Casa iubirii”, în lacrimi după cearta cu Roberta: „Nu mă simt bine, îmi este rău!”
Capital.ro
Este interzisă instalarea aparatelor de aer condiționat pe fațadele clădirilor! Se dau amenzi usturătoare.
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
stirilekanald.ro
Șocant de ce a murit de fapt Sorin Nazîru, la 16 ani! 'Paracetamol și apă rece puteam să-i dau și eu'
substantial.ro
Cercetătorul Vincent Lyne dezvăluie posibila locație a epavei zborului MH370
MediaFlux
CEA MAI MARE PENSIE după recalculare. O primește o persoană care a lucrat DOAR 18 ANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...