„Așa cum am mai exemplificat, Guvernul Ponta 2 vorbise deja, angajase și niște documente oficiale despre măsura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator, la 1 iulie anul curent. Astăzi, în completare la acest program avem o formulă vagă în această privință ca și în altele. Decizia PNL este următoarea: cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la data de 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5 punte procentuale la angajator și măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, atunci PNL va depune o moțiune de cenzură” , a spus Antonescu la Palatul Parlamentului, după reuniunea conducerii partidului, potrivit Agerpres.
Guvernul Ponta III şi-a asumat, marţi, răspunderea pentru programul de guvernare
El a adăugat, referindu-se la programul politic pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, că au fost prezentate ”câteva idei generale, vagi ”, dar nu au fost fixate termene clare pentru măsuri clare.
”Chestiunea aceasta naște semne de întrebare în legătură cu voința politică Guvernului în ce privește susținerea măsurilor respective. (…) În perioada următoare, cât de repede posibil, PNL are în vedere inițierea unei dezbateri parlamentare privind viziunea și angajamentul ferm și fără echivoc al Guvernului în privința acestor două măsuri cât și a altor măsuri de stimulare a mediului de afaceri și de relansare e economiei românești. Vom solicita această dezbatere cu Guvernul, cu primul ministru în Parlament, pe subiecte foarte precise în care nu doar să facem schimb de politețuri. (…) Poate aflăm cu acel prilej și prioritățile cu adevărat ale acestui Guvern”, a spus Antonescu.
El a susținut că între programul de guvernare din decembrie 2012, asumat de USL, și ceea ce a trimis ca document marți premierul în Parlament există diferențe semnificative.
„Am fost contrariați cumva de prezenta astăzi (n.r.-marți) în Parlament a primului ministru. În ciuda conținutului foarte curtenitor la adresa Parlamentului, eu cred că din păcate astăzi Parlamentul a fost folosit pur și simplu ca un decor pentru săvârșirea unei formalități sau îndeplinirea unei promisiuni făcută de către domnul Ponta domnului Băsescu. Nu am înțeles de ce a venit practic astăzi în Parlament, dacă nu pentru a bifa o formalitate pe care o angajase la Palatul Cotroceni. Suntem, cel puțin parlamentarii mai experimentați, cred, în fața primei situații de acest gen în care la prezentarea unii program sau la angajarea răspunderii pe orice, discursul în Parlament al primului ministru să conțină atât de puține și atât de vagi referiri chiar la conținutul documentului politic respectiv”, a precizat Antonescu.