Antonescu: Iau în calcul varianta de a fi contracandidatul oricui la prezidenţiale. Al lui Oprescu, al oricui

Crin Antonescu a declarat, la România TV, că ia în calcul perspectiva de a fi contracandidatul oricui la prezidenţiale, chiar şi al lui Sorin Oprescu. Declaraţia liderului PNL vine după ce preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, tot la România TV, că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, poate reprezenta o variantă la alegerile prezidenţiale din acest an, dacă lucrurile vor "degenera".
Filip Stan
10 feb. 2014, 13:29
Antonescu: Iau în calcul varianta de a fi contracandidatul oricui la prezidenţiale. Al lui Oprescu, al oricui

„Iau în calcul perspectiva de a fi contracandidatul oricui la prezidenţiale. Şi al lui Oprescu, al oricui. Aşa e democratic. Mă interesează toate alegerile. Mă interesează ca la europarlamentare, PNL să vadă care e scorul său real. Nu văd, deci, nici o dramă că unii au făcut USD”, a spus Crin Antonescu, la România TV.

Preşedinţii PSD, UNPR şi PC au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din USL şi are două din cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câştigat alegerile.

Iată şi alte declaraţii ale lui Crin Antonescu:

Antonescu: Preşedintele nu poate respinge noii miniştri dacă aceştia sunt validaţi de Parlament

„Dacă acest vot nu e obţinut, atunci rămâne vechiul guvern. Nu pică guvernul, nu e ca o moţiune de cenzură, dar nu există nici un risc. Nu e vorba de nici o instabilitate. Ce instabilitate avem noi că schimbăm un ministru sau doi? După acest vot se trimit la guvern doar miniştrii noi, nu şi cei vechi. Iar preşedintele nu-i poate respinge pentru că au fost validaţi de Parlament”, a spus liderul PNL.

Antonescu: Am stabilit ca mâine să facem o restructurare a formulei guvernamentale

„Am stabilit ca mâine să facem o restructurare a formulei guvernamentale. Poate că şi alte partide, poate PC, UNPR, vrea să facă vreo schimbare. Şi după ce facem această restructurare, mergem în Parlament să-l validăm”, a spus Antonescu.

Antonescu: Nu eu m-am dus să îmi dea Barroso lista de comenzi, ca la chelneri

„Eu nu mă înţeleg cu ei nu pentru că şi-au făcut USD. Ei şi-au făcut USD pentru că nu ne înţelegem noi. (…) Dacă până la toamnă dvs. veţi convinge foarte mulţi oameni că Antonescu ieşit preşedinte îl pune pe Băsescu probabil că oamenii aceia nu mă vor vota preşedinte. Din punctul meu de vedere este inacceptabil pentru că nu am în spate, după atâţia ani de politică, aceasta reputaţie. Nu eu, a doua zi după o victorie covârşitoare m-am dus să închei un pact cu Băsescu, nu eu, a doua zi după ce 7,5 milioane de români au votat într-un fel, m-am dus să imi dea Barroso lista de comenzi, ca la chelneri, nu eu am făcut aceste lucruri. Deci nu împotriva mea se poate îndrepta suspiciunea că mi-aş bate joc de milioane de voturi”, a declarat Crin Antonescu, la România TV.

Crin Antonescu: Eu de vreo câteva luni sunt interzis pe Antena 3

„Eu de vreo câteva luni sunt, aşa, interzis pe Antena 3. Chiar dacă nu m-aţi văzut în ultimul timp, nu trebuie să măsuraţi decibelii mei împotriva lui Băsescu. Din acest motiv s-a schimbat discursul meu, întrucât şi România s-a schimbat. Acum avem şi noi pârghii, de doi ani suntem la guvernare, trebuie să ne ocupăm şi de aceste lucruri”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu: M-am săturat să mi se ceară peste tot certificat de anti-băsism

„Domnul Sorin Roşca Stănescu a fost exclus din PNL pentru că a produs nişte documente care au fost false. PNL a luat nişte deciziii la care dreptul, pe care nimeni nu are dreptul să le cenzureze. Iar eu m-am săturat să tot mi se ceară certificat de anti-băsism peste tot. Eu susţin nişte lucruri, mă opun altora, iar dacă domnul Băsescu e pe linia celor pe care nu le susţin, atunci sunt contra lui”, a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu: USD nu e o confiscare a USL. E o construcţie mini

USD nu e o confiscare a USL. Sunt trei litere cunoscute de toată lumea. Era un lucru cunoscut, că PC şi UNPR s-au aliat cu PSD. E o construcţie mini, ca să spun aşa, una în interiorul Uniunii Social-Liberale (USL), USD nu încurcă cu nimic USL.

Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au întâlnit, luni, la Vila Lac 1, pentru a discuta termenii cooptării în Guvern a lui Klaus Iohannis, propus de PNL pentru funcţia de ministru de Interne. Liberalii vor ca Iohannis să fie numit şi vicepremier, însă nu s-a ajuns la un consens în această privinţă. Victor Ponta a explicat că funcţia de viceprim-ministru este apanajul ministrului de Finanţe şi că pentru a o transfera în sarcina ministrului de Interne ar trebui obţinută aprobarea Parlamentului.

Negocierile din USL de luni au eşuat, însă ar urma să fie reluate marţi, potrivit lui Klaus Iohannis.

Cei doi vor discuta cu jurnaliştii România TV şi despre alianţa PSD-PC-UNPR pentru alegerile europarlamentare şi despre efectul pe care această coaliţie strategică l-ar putea avea asupra USL.

Klaus Iohannis a fost propus de PNL pentru funcţia de ministru de Interne, vacantă după demisia lui Radu Stroe, care este suplinit ca interimar de vicepremierul Gabriel Oprea. Victor Ponta a acceptat ca Iohannis să preia Internele, cu condiţia să lucreze sub coordonarea lui Gabriel Oprea, potrivit România TV.

Actualul primar al Sibiului ar urma să se ocupe de departamentul Schengen din MAI, în timp ce instituţii cheie precum ISU, IGPR sau serviciile secrete ale M.A.I ar urma să fie controlate de Oprea.

Premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL Crin Antonescu au discutat, luni, la Vila Lac 1, în cadrul unei şedinţe USL, schimbările la nivelul Guvernului, decise de liberali la finalul săptămânii trecute. La întâlnire a fost prezent şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'