Antonescu îi dă REPLICA lui Ponta: Decizia mea nu are nici o legătură cu Băsescu. Nu am relaţii cu STRUCTURI

Crin Antonescu i-a dat, luni, replica lui Victor Ponta, pe un ton foarte dur, după ce premierul a declarat că liberalul a fost "intoxicat şi manipulat" de sfătuitorii săi şi că sunt "structuri" care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte. Antonescu a spus că intervenţia lui Ponta este bazată pe minciuni şi l-a acuzat că este "lovit de demenţă anti-democratică".
Romania TV
02 iun. 2014, 12:34
Antonescu îi dă REPLICA lui Ponta: Decizia mea nu are nici o legătură cu Băsescu. Nu am relaţii cu STRUCTURI

Intervenţia de ieri a premierului este una propagandatiscă, nepotrivită pentru un prim-ministru şi bazată pe minciuni. Cei trei oameni pe care i-a numit – Sorin Roşca Stănescu, Cozmin Guşă şi Rareş Bogdan, nu au fost niciodată consilierii mei. (…) Această teroare nu mă intimidează. 

Decizia mea nu are nici o legătură cu Traian Băsescu. În urma alegerilor europarlamentare şi a demărării unui parteneriat PNL-PDL, cariera lui Traian Băsescu s-a încheiat. Traian Băsescu nu mai este decât liderul unui partid de 6%, partid care nu este chemat şi nu e primit deocamdată de nimeni la nici o negociere”, a spus Antonescu.

Victor Ponta: Antonescu a fost INTOXICAT şi MANIPULAT. N-aş paria că Iohannis rămâne candidatul PNL

Pe de altă parte, liberalul a arătat că nu există nici „o altă influenţă externă” legată de decizia sa de retragere din cursa prezidenţialelor.

„Decizia mea este perfect liberă, o decizie care ţine cont de evaluare şi de anumite realităţi din PNL. Nu cred că există şansa ca atât dl Ponta cât şi alţi jucători şi comentatori politici să înteleagă uşor că se poate ca în România să intri şi să ieşi liber din politică, ceea ce eu nu am făcut. Nu am ieşit din politică, îl asigur pe dl. Ponta.

Dar ar putea lua în calcul şi ipoteza că poate există o saţietate, o intoxicare, cum zice dl Ponta, de mediocritatea celor mai mulţi dintre politicienii români, de degradarea fără precedent profesională şi morală a celei mai mari părţi a presei din România. De faptul că într-o ţară în loc de presă avem din ce în ce mai multă propagandă, într-o ţară în care premierul este atât lovit de demenţă anti-democratică, demenţă juvenilă, nu senilă, dar la fel de demenţă, încât nu mai poate accepta că există 2-3 jurnalisti care nu îi ridică osanale, decât dacă aceia sunt organizaţi într-o conspiraţie… toate acestea pot face un om să se retragă din politică, nu e cazul meu„, a declarat Antonescu.

Fostul lider PNL i-a mai transmis lui Ponta că el nu are nici o relaţie „cu structuri, cu servicii”.

„Nu ştiu ce relaţii are domnia sa sau ce îl determină pe domnia sa să cosidere că orice gest trebuie să fie cenzurat sau inspirat sau determinat de aceste structuri. Ar fi cazul ca reprezentanţii oficiali ai serviciilor speciale să se pronunţe ca sa nu mai fim în situaţia penibilă ca premierul sa vorbească prostii pe socoteala unor structuri fundamentale din propria sa ţară„, a acuzat Antonescu.

Victor Ponta: Sunt „STRUCTURI” care îl vor pe Klaus Iohannis preşedinte

El a ţinut să puncteze că nu va renunţa la decizia de a nu mai candida la prezidenţiale.

Nu mă voi resemna ca în ţara mea, în care trăiesc eu, şi copilul meu, şi familia mea, şi vecinii mei, nu numai că cine ridică vreodată capul fără voie de la cine crede dl Ponta că trebuie să îi dea voie, este lovit şi chiar cine vrea să facă un pas inapoi. Decizia mea nu este un pas înapoi, este un pas înainte, este un semnal pentru toată lumea încremenită în poziţii stupide că dăm şansa României de a avea o alternativă în această toamnă. Dl Ponta controlează tot. (…) Nu controlează pe deplin justiţia şi servicile speciale. Aceasta este marea bătălie şi mare miză pentru Victor Ponta şi PSD la prezidenţiale”, a  conchis Antonescu.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Obiceiul pe care îl au cei mai longevivi oameni de pe pământ. Fac asta în fiecare zi și ajung să trăiască mai mult
Capital.ro
Cutremur în UE. Sfidarea supremă a Ungariei. Nimeni nu va accepta
Playtech.ro
Pensia incredibilă pe care o primește Traian Băsescu. Fostul președinte al României încasează mai puțini bani decât ar fi crezut românii
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Președintele iranian Masoud Pezeshkian avertizează Israelul în privința unui atac asupra Libanului
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!