Antonescu: În prima zi de campanie, această ANI îşi face de cap. Miniştrii nu trebuie să demisioneze

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Piteşti, că este "pe deplin solidar" cu cei patru demnitari acuzaţi de incompatibilitate, precizând că "până la proba contrarie" aceştia nu ar trebui să demisioneze şi că "nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României".
Romania TV
09 nov. 2012, 13:58
Antonescu: În prima zi de campanie, această ANI îşi face de cap. Miniştrii nu trebuie să demisioneze

„Cei patru miniştri am văzut eu au declarat, şi-au spus punctul de vedere. (…) Nu am eu ce să adaug la lucrurile pe care dânşii le-au exprimat foarte clar. Sunt pe deplin solidar cu toţi. Este cât se poate de evident, nu e vorba aici că bănuim, este evident, da, că la prima oră, în prima zi de campanie electorală, această ANI, mai precis conducerea ei, care s-a dovedit în atâtea rânduri o unealtă politică a regimului Traian Băsescu, îşi face de cap şi îşi face menirea în continuare. Pentru că aşa cum au dat cel puţin explicaţiile cei patru miniştri asistăm la unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de abuz din partea ANI. Până la urmă avem parchet, avem instanţe şi mai mult de atât eu nu mai am de adăugat”, a spus Crin Antonescu.

Întrebat de jurnalişti dacă cei patru miniştri ar trebui să-şi dea demisia de onoare având în vedere că în anul 2011 fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a făcut acest gest, Crin Antonescu a răspuns: „Nu e un caz deloc, dar deloc similar ca al domnului Botiş. Şi eu vă reamintesc că cel puţin dacă vorbim de PNL au mai avut în vremea Guvernului Tăriceanu vreo trei miniştri care au demisionat pe acuzaţii întru totul nefondate. Nu, nu trebuie să demisioneze pentru că sunt până la proba contrarie nevinovaţi şi nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României”.

Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

În acelaşi timp, Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

De asemenea, secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

Şi pentru ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, se consideră că nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Intergritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
Playtech.ro
„Circ mediatic”! Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul cu Anamaria Prodan: Are de primit zeci de mii de lei
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Stațiunea care face furori. Este la un pas de Brașov și e de vis
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
S-a schimbat legea pentru proprietarii de terenuri. UE a cedat în fața României: „Rezolvat 100%”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Comandant al grupului Wagner ucis în Mali în timpul unui atac al rebelilor
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!