Antonescu: Înţeleg nemulţumirea premierului. În PNL niciodată nu se va putea impune tăcerea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, joi seară, că înţelege nemulţumirea premierului Victor Ponta cu privire la criticile exprimate de unii liberali, însă spune că în partidul său "niciodată nu se va putea impune tăcerea".
Romania TV
18 apr. 2013, 18:31
Antonescu: Înţeleg nemulţumirea premierului. În PNL niciodată nu se va putea impune tăcerea

„Înţeleg frustrarea, nemulţumirea, iritarea premierului atunci când colegi de coaliţie îl atacă vehement şi sunt solidar cu el pentru că, în fond, toate aceste lucruri ţin de dificultăţile de parcurs ale unei guvernări nu uşoare în care suntem toţi direct sau indirect implicaţi. Sunt solidar cu premierul, pot să îl înţeleg”, a susţinut Antonescu, într-o emisiune la Digi 24.

Potrivit acestuia, Victor Ponta este preşedinte al unui partid „disciplinat”, în timp ce în PNL nu se va impune niciodată tăcerea.

„Premierul este preşedintele unui partid disciplinat. PSD are în tradiţia sa şi este un lucru pe care eu îl şi admir, până la un punct – când nu se vorbeşte, nu vorbeşte nimeni. Când se dă liber la vorbit, simt toţi de datoria lor să vorbească. Nu sunt ironic, o spun cu candoare amicală. (…) Tăriceanu era lider PNL şi, când era la guvernare în vremuri mult mai liniştite, mai propice, avea trei-patru oameni care puteau să critice o măsură guvernamentală sau alta oficial în gura mare în PNL”, a spus Antonescu, citat de Mediafax.

Acesta a arătat că nu este comod să fii atacat de colegi, însă trebuie să se înţeleagă faptul că parlamentarii sunt ei înşişi „o instituţie” şi au libertatea cuvântului.

„Nici eu nu mă bucur când un coleg mă atacă, mă critică. Evident, nici premierul nu se bucură atunci când cineva din majoritate îl atacă. Trebuie totuşi să înţelegem că aceşti colegi ai noştri, chiar dacă noi suntem şefi de partid, prim-ministru sau orice altceva, sunt, la rândul lor, parlamentari. Ca atare, oricât de mult ţinem la disciplina de partid, trebuie să facem loc şi acestei idei că un parlamentar este el însuşi o instituţie şi că are, în orice caz, libertatea cuvântului în sensul unor declaraţii politice”, a explicat copreşedintele USL.

Acesta a admis că declaraţia făcută de Sorin Frunzăverde a fost „extrem de dură” şi că nu se solidarizează cu conţinutul ei, arătând, în acelaşi timp, că afirmaţiile celor trei liberali la care premierul a făcut referire – Sorin Roşca Stănescu, Ludovic Orban şi Sorin Frunzăverde – sunt ”riscante”.

„A fost o declaraţie extrem de dură de natură să nu lase liniştit un partid care este partenerul nostru şi în sensul acesta şi eu deplâng duritatea acelei declaraţii şi nu mă solidarizez nicidecum cu conţinutul ei. (…) Declaraţiile sunt riscante pentru că e vorba totuşi de două partide. Toate aceste declaraţii au ecouri, reverberaţii. Aţi văzut, de pildă, că primarul de la Târgu Jiu se face receptorul unor nemulţumiri ale unor membri. Lucrurile riscă să escaladeze şi trebuie să oprim în sensul acesta chiar dacă, în PNL, cel puţin, niciodată nu se va putea impune tăcerea”, a conchis Crin Antonescu.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Șoseaua spectaculoasă, lungă de aproape 80 de kilometri, care e aproape de finalizare. Va atrage mulți turiști din țară și străinătate
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Ținuta provocatoare purtată de Daniela Crudu la botezul copilului. A atras toate privirile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România pe 7 și 8 iulie! Regiunile în care se vor resimți temperaturi de până la 37 de grade
Capital.ro
S-a dat ordin LA GRANIȚA cu România. Au primit interzis chiar astăzi, 7 IULIE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cântărețul italian Pino D’Angio a murit la vârsta de 71 de ani
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!