„Am luat act de punctul de vedere al acestor oameni, le înţeleg poziţia, le înţeleg interesul în cel mai legitim mod, numai că o decizie, o lege nu se face doar pentru un loc din ţară. (…) Nu se poate în felul acesta, pentru că, dacă 20, 50, 100 de oameni care au un punct de vedere spun să vină preşedintele Senatului azi, mâine poate primul-ministru, poimâine poate preşedintele României într-un loc, după care alţi 20 zic să vină în locul ăstălalt. Nu putem să mergem mâine la mină, poimâine în Piaţa Universităţii, în noaptea următoare pe Bulevardul Elisabeta. Am spus clar: dialog înseamnă forme instituţionalizate”, a declarat preşedintele PNL.
Crin Antonescu a anunţat că va avea o întâlnire cu liderii sindicatului Meridian, cel mai probabil joi, şi a subliniat că sunt parlamentari care au preluat punctul de vedere al oamenilor din Roşia Montană şi care îi susţin, inclusiv în PNL.
„Vinovăţia sau nevinovăţia este o chestiune care este subiectivă pentru că, în felul acesta, nu putem să schimbăm o ţară. Eu am curajul să spun ce decizie politică am luat. Nu am luat-o în calitate de Executiv, am luat-o în calitate de lider care are un vot în Parlament şi, mai mult decât atât, sub toate formele – discuţie, dialog, comunicare. Nu însă în aceste forme extreme. Şi rugămintea mea este către aceşti oameni, să nu recurgă la forme extreme de protest, pentru că nu este nevoie să sensibilizeze pe cineva, nimeni nu este nepăsător sau dezinteresat de punctul lor de vedere”, a arătat preşedintele PNL, adăugând că acest punct de vedere nu poate fi impus unei ţări.
Crin Antonescu a dezaprobat gestul unor mineri de la Roşia Montană de a intra în greva foamei.
„Eu nu cred că trebuie să intre în greva foamei, cred că trebuie să discutăm foarte serios despre ce-i interesează. Nu se poate ca Parlamentul să voteze imediat o lege pentru că cineva a intrat în greva foamei. E un gest pe care îl respect, dar nu putem proceda în felul acesta. Toate formele de comunicare, instituţionale, sunt deschide din punctul meu de vedere”, a mai spus preşedintele Senatului.
Minerii din Roşia Montană care s-au blocat miercuri în galeria Cătălina-Monuleşti refuză în continuare să iasă din subteran, aceştia fiind hotărâţi să rămână pe termen nelimitat acolo, a declarat, în cursul serii, preşedintele sindicatului „Viitorul Mineritului”, Cristian Albu.
Cei 22 de mineri vor ca preşedintele Senatului, Crin Antonescu, să vină la faţa locului ca să discute cu ei. Minerii îl consideră pe liderul liberal „principalul vinovat faţă de starea în care s-a ajuns astăzi aici”, a declarat Cristian Albu.
De asemenea, protestatarii doresc ca „toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare să vină la Roşia Montană cât de urgent, să discute cu ei şi să vadă în ce stare au ajuns”, dar şi să vadă ce s-a făcut la Roşia Montană.