Antonescu, neliniştit de generaţia nouă de decidenţi politici europeni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă susţinută la Focşani, că în politica actuală europeană îl nelinişteşte faptul că "generaţia nouă de decidenţi politici din marile state vestice par să uite ori să nu cunoască ceva din ceea ce a însemnat experienţa comunistă a ţărilor estice aflate acum în componenţa Uniunii Europene şi NATO".
Romania TV
07 mai 2014, 12:34
Antonescu, neliniştit de generaţia nouă de decidenţi politici europeni

„Au uitat sau eludează, este doar o nelinişte, nu o constatare, câteva din valorile fundamentale în jurul cărora s-a structurat Europa şi a crescut Uniunea Europeană”, a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat, în context, că Europa nu s-a construit, a crescut, s-a extins în jurul preţului la gaz, deşi acesta este foarte important din punct de vedere economic, ci în jurul unor valori care ţin de libertate şi de democraţie.

Crin Antonescu a spus că s-ar simţi „foarte liniştit” dacă liderii din noua generaţie din Germania, Franţa, Marea Britanie „ar asculta cu atenţie când cineva din România, ori din Polonia, ori din Bulgaria îşi spune punctul de vedere în probleme europene”. În acest sens, el a dat exemplu opiniile privind relaţiile ţărilor estice cu Rusia.

„De ce aş fi mai liniştit şi de ce ar trebui să fie ei mai atenţi? Pentru că nu au experienţa ţărilor noastre estice şi mă tem că, odată cu trecerea timpului, aşa cum a existat iluzia că prin încheierea războiului rece o să fie pace şi prietenie şi toate lucrurile vor merge către o convergenţă minunată, s-ar putea în mod eronat ca şi episodul comunismului, care în fond nu cuprinde în timp, cu excepţia Rusiei, decât patru-cinci decenii, să fie uitat cu tot ce a însemnat el grav pentru ţările est-europene”, a afirmat Crin Antonescu.

În ceea ce priveşte România, liderul liberalilor a spus că nu are „doar nelinişte”, ci este chiar „îngrozit de unele fapte actuale”.

Crin Antonescu a ales pentru exemplificare „convingerea etalată de unii politicieni importanţi că alegătorii pot fi prostiţi la nesfârşit cu lucruri şi fapte extrem de ieftine”.

„Adică nici măcar nişte minciuni sofisticate elaborate, creative, ci pur şi simplu lucruri foarte grosolane”, a susţinut Antonescu.

Speranţă în politica europeană îi conferă lui Crin Antonescu „apartenenţa la UE şi NATO”.

„Faptul că încet, încet vom avea mai greu, mai împiedicat un cuvânt de spus poate odată cu constituirea noului Parlament European în deciziile europene mă încredinţează că niciun efort chiar în condiţii de nelinişte politică nu trebuie înlăturat”, a adăugat preşedintele PNL.

Antonescu s-a arătat încrezător „având chiar mari speranţe că foarte mulţi români de diferite vârste şi ocupaţii profesionale, cu mai multă sau mai puţină carte, cu mai multă sau mai puţină avere, în ciuda prestaţiei submediocre pe alocuri a conducătorilor României, şi mă refer la toţi, merg înainte, creează, împing totuşi ţara asta cu toate elucubraţiile politicienilor într-o direcţie corectă”, a afirmat liderul PNL.

Crin Antonescu se află miercuri în judeţul Vrancea unde participă la reuniuni electorale în municipiul Focşani, comuna Milcov şi oraşul Panciu unde în cursul după-amiezii va participa la susţinerea candidatului PNL pentru funcţia de primar al localităţii.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!