El a precizat că liberalii s-au opus deciziei conducerii Senatului privind desfăşurarea activităţii senatorilor în teritoriu în perioada 28 aprilie-26 mai.
„S-au opus (n.r. – liberalii din Biroul Permanent) pentru că nu are niciun fel de justificare, pentru că nu avem niciun precedent măcar în acest sens. Cea mai multă durată, de exemplu, la alegerile parlamentare din 2012 au fost două săptămâni în care Parlamentul nu a lucrat pe motivul campaniei electorale. Nu vedem niciun motiv să declare practic o lună de vacanţă pentru alegerile europarlamentare. Alegerile europarlamentare şi campania pentru aceste alegeri implică nişte oameni, candidaţii, partidele cu structura lor, poate implica şi parlamentarii, care oricum, din câte ştiţi foarte bine programul, nu stau chiar toată săptămâna 24 de ore din 24 de ore la Parlament. (…) Ne-am opus. Din păcate, am fost într-o tristă minoritate şi la Cameră şi la Senat”, a declarat Antonescu, la finalul şedinţei de grup a senatorilor liberali.
Senatorii îşi iau vacanţă de aproape o lună în mijlocul sesiunii parlamentare
El a subliniat că se putea găsi o formulă rezonabilă în acest caz şi a arătat că dacă nu vor exista şedinţe de plen în această perioadă, senatorii nu ar trebui să primească nici indemnizaţie de şedinţă şi nici diurnă pentru deplasările la Parlament.
Antonescu a fost întrebat cum vede în această situaţie amânarea discutării cererii de arestare preventivă a senatorului PSD Marius Ovidiu Isăilă.
„Mai ales fiind vorba de o cerere de arestare preventivă, mi se pare cu totul deplasată, până la urmă puteam să avem un raport şi chestiunea se cunoaşte de ceva vreme, chiar dacă a fost săptămâna Paştelui şi puteam să dăm un vot şi astăzi şi mâine, înţeleg că se mai lucrează”, a spus liderul PNL.
El a precizat că liberalii vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Marius Ovidiu Isăilă.