„Domnul Tăriceanu a avut poziţii critice şi probabil va mai avea, niciun fel de problemă. Tot ceea ce am spus public şi mi-am dorit să se întâmple a fost ca domnul Tăriceanu să nu participe în cortegiul domnului Chiliman, domnului Meleşcanu şi a domnului Ungureanu, a domnului Piţigoi sau cine mai sunt la reconstruirea dreptei în altă parte. Domnul Tăriceanu n-a făcut-o, domnul Tăriceanu ca atare, chiar dacă are poziţii critice, este şi nu a fost niciodată pus sub îndoială în interiorul PNL, unde sunt convins că va şi rămâne”, a afirmat liderul PNL.
Antonescu a declarat că, spre deosebire de Chiliman, în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era liderul PNL, el nu i-a adus acuzaţii sau calomnii precum cele ce i-au fost aduse de primarul Sectorului 1.
„Niciodată nu am folosit împotriva domnului Tăriceanu nici cel mai mic dintre pretinsele argumente ale adversarilor săi. Mai mult decât atât, atunci când domnului Tăriceanu i-a fost cu adevărat greu, atunci când a dus bătălia cu un Traian Băsescu în culmea … în puterea vârstei politice, atunci chiar noi cei care mai aveam şi poziţii divergente – eu sau Ludovic Orban – am fost foarte aproape de premier. Eu niciodată nu am vorbit în public nenorocirile pe care le-au vorbit despre Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman sau Vlad Moisescu în anul 2009. Niciodată”, a afirmat Antonescu.
Delegaţia Permanentă a PNL a decis luni excluderea din partid a primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, după ce actualul edil a activat timp de 24 de ani în PNL, motivul sancţiunii fiind săvârşirea unor „abateri grave de la disciplina partidului”. Andrei Chiliman a declarat că vrea să „apere” partidul de Crin Antonescu, despre care spune că, în „obsesia pentru putere”, încearcă să imprime PNL o „logică bolşevică”. De asemenea, conducerea liberalilor a decis excluderea din partid a deputatului Diana Tuşa şi a altor trei membri din filiala Mehedinţi a partidului.