Antonescu: Tăriceanu poate candida la prezidenţiale, dar nu din partea USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu poate candida la viitoarele alegeri prezidenţiale "din partea cui vrea", sprijinit de o formaţiune sau alta, însă nu poate face acest lucru din partea PNL sau USL, relatează Mediafax.
Filip Stan
28 ian. 2013, 20:46
Antonescu: Tăriceanu poate candida la prezidenţiale, dar nu din partea USL

„Domnul Tăriceanu dacă se referă la alegerile prezidenţiale din România ia decizia de a candida când vrea, cum vrea, în ce moment vrea. Dar asta îl priveşte pe domnul Tăriceanu, nu priveşte USL sau PNL. Domnia sa poate candida independent, poate găsi ştiu şi eu…o formaţiune sau alta care să sprijine. Noi vorbim de candidatura USL, dreptul domnului Tăriceanu este de a candida, dar asta nu are treabă cu USL”, a spus Antonescu într-o emisiune la Antena 3.

Liderul PNL a precizat că a convocat congresul PNL tocmai pentru a fi un prilej pentru eventuale confruntări politice în partid.

„Când au trecut alegerile dacă nu-mi aduceam eu aminte că totuşi exista o dorinţă mare de congres nu mai era niciun congres (…) Spuneau câteva grupuri de propagandă bine cunoscute şi domnul Chiliman şi cu domnul Tăriceanu nu ziceau nimic, dar sfâriau aşa, ca motanii când îi mângâi pe spinare. Hai congres, la congres!”, a explicat Antonescu, subliniind că până în acest moment nu şi-a anunţat nimeni candidatura la şefia partidului.

Liderul PNL a mai spus că singurii susţinători ai ipotezelor lui Tăriceanu în ceea ce priveşte candidatura la alegerile prezidenţiale sunt Andrei Chiliman şi Elena Udrea.

„Cine ne spune că USL nu va dura? Cine ne spune că Antonescu nu o să rămână candidat şi o să-l dea jos PSD? Păi, ne spune propaganda domnului Traian Băsescu şi mai am o constatare de făcut. Totuşi, singurii susţinători ai acestor ipoteze ale domnului Tăriceanu sunt domnul Andrei Chiliman şi doamna Elena Gabriela Udrea”, a mai afirmat Antonescu.

În contextul discuţiei legate de Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele PNL a făcut o afirmaţie referitoare la oamenii politici, dar a evitat să menţioneze explicit dacă se referă la fostul premier.

„În politică, dacă eşti canalie nu e bine, dar mai merge. Dacă eşti prost e de neiertat”, a afirmat Antonescu, precizând că se vorbeşte despre faptul că „un partid nu e condamnat ca pentru exponate de muzeu să se facă de râs”.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seară, că nu exclude posibilitatea de a se înscrie într-o cursă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale, precizând că în cadrul Congresului PNL Crin Antonescu a fost validat ca propunere de candidat şi nu ales de către delegaţi.

Întrebat dacă va intra într-o eventuală luptă pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidenţiale din 2014, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Eu consider că este mult prea timpuriu ca astăzi să iau o astfel de decizie, o astfel de posibilitate nu o exclud, dar eu consider că o astfel de decizie trebuie luată în anul 2014 şi când va veni momentul dacă mă voi hotărî…”.

Senatorul PNL a menţionat că validarea candidaturii lui Crin Antonescu realizată în Congres nu a fost o alegere a delegaţilor, ci o confirmare a unei propuneri.

„Un sistem de alegeri interne este cel mai democrat mod de a stabili un candidat (…) în loc să aleagă un congres, care a ales însă ca să fim foarte corecţi cu statutul şi cu procedurile … Congresul nu a avut de ales, congresul nu a făcut decât să valideze o candidatură care era propusă de Biroul Politic şi de Delegaţia Permanentă. Ca procedură, nu s-a încălcat Statutul, dar nu s-a făcut o alegere în adevăratul sens al cuvântului, a fost o confirmare pe care Congresul a dat-o şi sigur că aceasta consider că era necesar”, a afirmat fostul lider al PNL la România TV.

Tăriceanu a precizat că înţelegerea în cadrul USL nu s-a făcut pe numele candidaţilor la funcţia de prim-ministru sau şef al statului, ci pe formaţiunea care va face propunerea.

„Dacă în locul domnului Antonescu era domnul Georgescu, Vasilescu sau … acela era candidatul respectiv. Nu este o înţelegere personală, este o înţelegere între partide, care au convenit că aceste poziţii revin partidelor respective, sigur, care îşi promovează persoana care consideră. Nu e o procedură în cruce, deci noi nu intervenim în alegerea făcută de PSD, după cum şi reciproc”, a afirmat fostul premier.

Totodată, Tăriceanu a menţionat că nu poate răspunde la întrebarea dacă Antonescu ar fi un bun preşedinte al României deoarece perioada petrecută de acesta la Cotreoceni ca preşedinte interimar a fost o perioadă prea scurtă pentru a face o evaluare.

„Dacă în urma alegerilor primare Crin Antonescu va fi confirmat drept candidat la alegerile prezidenţiale, nu voi avea nicio problemă să-l susţin în campanie pentru Preşedinţie”, a mai spus fostul lider al PNL.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...