„Am revocat decizia în privinţa domnului senator Solomon. Prin această decizie şi prin faptul că domnul deputat Cezar Cioată este din nou în grupul parlamentar al PPDD demonstrăm că partidul nostru este mai puternic partid de opoziţie şi unul dintre cele mai stabile”, a spus preşedintele PPDD, Simona Man.
Dan Diaconescu a anunţat şi întoarcerea iminentă lui Ioan Moldovan care, la jumătatea lunii ianuarie, a anunţat că pleacă la PC. „Credem că şi celălalt parlamentar, domnul Moldovan, devenit între timp bunic, se va întoarce şi el pentru că colegii mei din Cluj au strâns un număr impresionant de semnături pe o petiţie prin care îl roagă să revină la el acasă, la PPDD. Este clar că şi domnul Moldovan va reveni„, a spus Diaconescu.
Într-o intervenţie telefonică la România TV, Solomon a precizat că revenirea sa în partid are loc după o discuţie avută cu preşedintele PPDD, Simona Man. „S-a făcut o reevaluare şi s-a spus că nu mai e valabilă excluderea (…) A fost o discuţie normală plină de amabilităţi. Doamna Man mi-a explicat că trebuie să lăsăm totul să decurgă normal”, a spus Solomon.
Mai mult, senatorul a explicat că scurta excludere nu a afectat relaţia sa cu fondatorul PPDD. „Dan Diaconescu este un prieten bun de-al meu şi îmi pare rău că nu am făcut pasul ăsta (înscrierea în PPDD-n.red.) în vară. Acum aş fi fost în continuare primar al Craiovei”, a adăugat Solomon.
Preşedintele de onoare al PPDD, Dan Diaconescu, a spus, marţi, că partidul pe care l-a fondat va intra marţi în posesia averii lui Cezar Cioată, deputat care a părăsit partidul pentru PC. Diaconescu intenţionează să aplice aceeaşi procedură şi în cazul lui Ioan Moldovan care şi-a anunţat plecarea din partid la mijlocul lunii trecute. „Patru milioane de euro dintr-un foc!”, a comentat Diaconescu.
Dan Diaconescu spune că acţiunea PPDD se bazează pe actul semnat de candidaţii partidului la alegerile parlamentare prin care se obligau fie să plătească 2 milioane de euro despăgubiri în cazul în care părăsesc partidul şi nu demisionează din Parlament, fie să renunţe la calitatea de deputat dacă părăsesc PPDD.
„După atâtea veşti rele, primim azi şi o veste bună: vom primi 2.000.000 € ca urmare a acestei plecări. Am vorbit deja cu avocatul Daniel Fenechiu şi a spus că mâine dimineaţă va începe procedura de executare. În act se spune ‘Eu, Cezar Cioată, datorez automat 2 milioane de euro în momentul demisiei mele din PPDD’. Vă rog să urmăriţi evenimentele de în desfăşurare de mâine când vom începe să punem sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale domnului deputat. Are două case, nişte terenuri, nişte conturi bancare. Până mâine seară vor fi intrate în posesia PPDD”, susţine Diaconescu.
Acesta susţine că nu este nevoie de vreo hotărâre judecătorească pentru ca traseistul să rămână sărac lipit pământului. „Această datorie nu trebuie să facă parte dintr-un proces, vreo executare silită… Îi datorează automat. De aceea, vom merge mâine să luăm aceşti bani, va fi o premieră totală (…) Fiind un element valoros cred că PC îl va ajuta financiar şi va plăti această pagubă”, a spus Diaconescu precizând că este o situaţia similară plecării unui fotbalist de la un club la altul, când echipa care ia un jucător trebuie să achite clauza de reziliere a contractului.
PPDD râvneşte şi la avutul lui Ioan Moldovan, care şi-a anunţat mai demult plecarea din partid, dar oficializarea demisiei a survenit abia luni, când şi-a anunţat demisia în plenul Camerei Deputaţilor. „Patru milioane dintr-un foc!”, a jubilat DD.
Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, ales pe listele PPDD pe un post de senator în Colegiul 1 Dolj, a fost exclus din partid, decizia fiind luată, pe 21 ianuarie, de către liderii formaţiunii la nivel central, Solomon anunţând că va rămâne independent.
„Am aflat că am fost exclus şi le respect hotărârea. Probabil că nu au nevoie în partid de un senator ca Antonie Solomon. Nu le-a convenit ce le-am spus eu în grupul de la Parlament pentru că eu am vrut să avem o atitudine constructivă în Parlament. Nu mă gândesc să intru într-o altă formaţiune politică. Rămân independent”, a declarat Solomon, potrivit Mediafax.
În 2004, Antonie Solomon a fost ales primar al Craiovei din partea PSD, însă un an mai târziu şi-a dat demisia din partid. La alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL şi a obţinut al doilea mandat.
Antonie Solomon a fost lider al filialei Craiova a PDL, funcţie pe care a pierdut-o în septembrie 2011, după ce a anunţat că va candida la primărie din partea UNPR. În luna februarie 2012, Antonie Solomon a fost exclus din PDL, iar la scurt timp a fost numit preşedinte interimar al UNPR Dolj. La alegerile locale din vara anului trecut, Antonie Solomon a candidat pentru cel de-al treilea mandat de primar din partea UNPR, pierzând alegerile în faţa Liei Olguţa Vasilescu.
La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Solomon a fost ales senator de Dolj pe listele PPDD, obţinând mandatul de parlamentar la redistribuire.