Iata 20 de curiozitati pe care nu le stii despre Anul Nou Chinezesc.
1. Anul Nou Chinezesc – Festivalul Primaverii
In China, se numeste chunjie sau Festivalul Primaverii. Desi este inca iarna, sarbatoarea marcheaza sfarsitul sezonului cu temperaturile cele mai scazute. Oamenii intampina primavara ce va veni si ceea ce va aduce ea: plantari si recolte, noi inceputuri.
Anul Nou Chinezesc mai poarta denumirea de Anul Nou Lunar intrucat se sarbatoreste dupa calendarul Lunar.
2. Anul Nou Chinezesc nu are o data fixa
Potrivit calendarului Lunar, Festivalul Primaverii incepe la 1 ianuarie si se sfarseste la 15 ianuarie (Luna plina). De aceea, Anul Nou Chinezesc poate fi sarbatorit intre 21 ianuarie si 20 februarie. In anul 2019, Sarbatoarea incepe in 5 februarie.
3. Rugaciuni catre zei
Festivalul Primaverii era, initial, un ceremonial in care se ridicau rugaciuni catre zei pentru recolte bogate. Pentru o societate agrara, culturile si recoltele sunt foarte importante. De aceea oamenii puneau accent pe aceste ritualuri.
4. Lupta cu monstri
Miturile sarbatorii sunt foarte interesante. Potrivit unei legende, un monstru – numit Nian – venea in fiecare an, in ajunul anului nou. Toata lumea se ascundea in case. Numai ca, o data, un baiat foarte curajos, l-a infrant cu ajutorul artificiilor. A doua zi, oamenii au sarbatorit cu si mai multe artificii.
De atunci, artificiile sunt foarte importante in timpul Festivalului Primaverii. In fiecare an, chinezii aprind artificii pentru a-l speria pe Nian, dar si ghinionul. De asemenea, se ard bani falsi in onoarea celor decedati.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.