Anul Nou Chinezesc 2021 este anul Bivolului de Metal. Culorile Anului Nou Chinezesc 2021 sunt verde și roșu. Verdele este simbolul naturii, în timp ce roşul reprezintă focul. Originea sărbătorii Noului An Chinezesc este foarte veche și are la bază mai multe legende și obiceiuri.
În Antichitate, în această perioadă a sărbătorii, oamenii reflectau la comportamentul lor, la valorile lor şi la lucrurile în care au crezut în anul care urma să se încheie. Anul Nou Chinezesc este sărbătorit în țările și teritoriile cu populație chinezească mare, precum: Hong Kong, Republica Populară Chineză, Singapore, Indonezia, Malaysia, Macau; Taiwan, dar și în cartierele chinezești din orașele din întreaga lume.
Chinezii obișnuiesc să celebreze Anul Nou cu fast, pentru ca următoarele 364 de zile să fie pline de noroc, fericire și bani.
La începutul noului An Chinezesc, chinezii fac curățenie generală în casă, pentru a îndepărta necazurile şi pentru a avea un an mai bun. Apoi, agaţă pe pereţi afișe roșii cu versete și imagini cu Noul An Chinezesc.
Citeste si ANUL NOU CHINEZESC 2021. Ce aduce Anul Bivolului de Metal pentru toate zodiile?
„Plicul Roșu” este o altă tradiţie respectată la fiecare început de an: persoanele căsătorite oferă copiilor și adulților necăsătoriți bani în plicuri roșii, apoi familia pleacă să felicite rudele și vecinii.
Cina servită în familie în ajunul Anului Nou trebuie să conțină carne de porc, pui și rață. De asemenea, de pe masă nu trebuie să lipsească desertul.
Dansurile cu lei şi dragoni sunt şi ele specifice Anului Nou.
De Anul Nou Chinezesc, certurile trebuie uitate și oamenii, iertați.
Seara de Anul Nou Chinezesc se încheie cu focuri de artificii. Există credinţa că zgomotul artificiilor și petardelor sperie spiritele rele și pe monstrul Nian.
Chinezii care muncesc în Beijing se confruntă cu dilema de a sărbători Anul Bivolului împreună cu familia, asta întrucât există restricţii impuse călătoriilor, sau să rămână singuri la Beijing, aşa cum le cer autorităţile.
Din precauţie, Primăria Beijingului îi îndeamnă pe locuitori să evite orice deplasare ”non-necesară” în afara oraşului în perioada vacanţei de Anul Nou, de la 11 la 17 februarie.
Pentru a-i determina pe oameni să nu călătorească, autorităţile le vor plăti cupoane de reducere în valoare de 40 de milioane de yuani (5,1 milioane euro), pe care să le folosească pe aplicaţii pe mobil şi în comerţul electronic, potrivit news.ro.