Anunţ de ultimă oră despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. S-a decis, acum nu mai poate decât să aştepte!

Ionuţ a fost arestat în urmă cu trei ani după ce a fost prins cu droguri şi condamnat la moarte, iar de atunci aşteaptă o veste bună în privinţa comutării pedepsei, însă n-a primit vreun răspuns. Singura veste bună este că Malaezia a renunţat recent la pedeapsa capitală.
Filip Stan
24 iun. 2022, 22:36
Anunţ de ultimă oră despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. S-a decis, acum nu mai poate decât să aştepte!

Ionuţ Gologan lucra ca șofer, part-time, pentru o firmă de transport din Germania. Cărăușia de droguri l-a costat scump de prahovean, acesta fiind condamnat, în 2012, la moarte prin spânzurare pentru trafic de droguri.

Autoritățile române s-au luptat ani de zile pentru aducerea în țară a lui Ionuț Gologan, în ideea în care acesta să fie judecat și să execute pedeapsa într-o închisoare românească.

Veste de ULTIMĂ ORĂ despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Părinţii au aflat din presă

”Copilul meu nu mai are dinți în gură și e piele și os”

Ionuț Gologan a fost crescut doar de tată (mama abandonându-l la naștere) și o bunică, acum în vârstă de 89 de ani. A fost un copil sărac și, spun vecinii, probabil tocmai această sărăcie l-a determinat să își dorească să facă bani repede și ilegal.

El a executat până acum zece ani de temniță grea, nouă ani în care, povestea Dumitru Gologan, ”băiatul meu a rămas fără dinți în gură, a fost bătut și chinuit, a slăbit piele și os de nimeni nu l-ar mai recunoaște”. Nouă ani de când telegeanul nu a mai văzut lumina zilei decât printre zăbrelele unei închisori cu condiții extrem de drastice, inumane chiar, conform Observatorul Prahovean.

Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, a fost mutat din „Închisoarea Iadului”

„Îl așteptăm acasă, nu ne ajută nimenea. Nu ne ajută nimeni. Pe omul bogat îl ajută toți, dar la omul sărac nici boii nu-i trag. Nu dăm detalii despre Ionuț. Să îl aducă să-l vedem. Eu l-am crescut”, ne-a mărturisit, în urmă cu ceva timp, bunica lui Ionuț Gologan.

Mărturii tulburătoare, făcute de tatăl lui Ionuţ Gologan, românul condamnat în Malaysia pentru trafic de droguri. „E piele și os. Măcar știm că nu i se va pune ștreangul de gât!”

Malaezia va renunța la pedeapsa cu moartea, într-o inițiativă de modernizare a spațiului legislativ național.

Veste bună este Malaezia va aboli pedeapsa cu moartea obligatorie, a declarat vineri guvernul, într-o inițiativă salutată cu prudență de grupurile umanicare, fiind considerat un pas progresiv în această problemă a regiunii.

Într-o declarație, ministrul Justiției din Malaezia, Wan Junaidi Tuanku Jaafar, a transmis că pedepsele cu moartea pentru infracțiuni grave vor fi înlocuite cu „pedepse alternative”, la discreția instanțelor.

”Acest lucru arată accentul pus de guvern pe asigurarea că drepturile tuturor părților sunt protejate și garantate, reflectând transparența conducerii țării în îmbunătățirea sistemului de justiție penală”, a spus Jafaar, citat de CNN.

Legile relevante vor fi modificate, se arată în declarație, adăugând că vor fi efectuate cercetări suplimentare asupra pedepselor alternative pentru o serie de infracțiuni care presupun pedeapsa cu moartea, inclusiv infracțiunile legate de droguri.

Ionuţ Gologan, românul condamnat LA MOARTE în Malaezia, a primit vestea în urmă cu puţin timp. Acum nu mai poate decât să aştepte

La fel ca mulți dintre vecinii săi din Asia de Sud-Est, Malaezia are legi dure pentru droguri și stupefiante, inclusiv pedeapsa capitală pentru traficanți. Țara a publicat un moratoriu asupra execuțiilor în 2018, dar legile care impun pedeapsa cu moartea au rămas și instanțele au fost obligate să impună pedeapsa cu moartea obligatorie traficanților de droguri condamnați. Actele teroriste, crima și violul care au dus la moarte, de asemenea, se finalizează încă cu pedeapsa cu moartea obligatorie.

Decizia de vineri vine la trei ani după ce militanții pentru drepturile omului au criticat guvernul pentru că au renunțat la angajamentul anterior de a aboli în întregime pedeapsa capitală. Mișcarea de vineri a fost salutată de grupurile care militează pentru drepturile omului, care au spus că este un ”pas important înainte” pentru țară și pentru regiunea în general.

”Declarația publică a Malaeziei că va elimina pedeapsa cu moartea obligatorie este un pas important înainte – mai ales când ne gândim la modul în care tendințele privind pedeapsa capitală se îndreaptă exact în direcția opusă în țările vecine precum Singapore, Myanmar și Vietnam”, a spus Phil Robertson, director adjunct pentru Asia al Human Rights Watch.

Nu au fost efectuate execuții în Malaezia pe parcursul anului 2021, potrivit unui raport recent al Amnesty International despre execuții la nivel global.

Un sfert din țările lumii încă condamnă la pedeapsa cu moartea
În 1981, Franţa a fost ultima ţară din Comunitatea Europeană, precursoarea UE, care a abolit pedeapsa cu moartea.

Patruzeci de ani mai târziu, aproximativ 50 de ţări din lume aplică încă pedeapsa cu moartea, relatează duminică AFP, scrie Agerpres. Decapitarea, electrocutarea, spânzurarea, plutonul de execuţie sau injecţia letală: metodele sunt numeroase, subliniază organizaţia neguvernamentală Amnesty International în ultimul său raport, care de referă la anul 2020.

La sfârşitul anului 2020, Amnesty International număra 144 de ţări care au abolit pedeapsa cu moartea de jure sau de facto, adică nu au efectuat nicio execuţie în ultimii zece ani. Aceasta reprezintă aproape trei sferturi din statele lumii.

Dintre acestea, 108 au abolit prin lege pedeapsa cu moartea, pentru toate infracţiunile, potrivit ONG-ului. Aproape jumătate dintre acestea se află în Europa şi Asia Centrală.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'