Medicii legişti din Timişoara spun că analizele preliminare în cazul celor trei decedaţi nu sunt concludente. Potrivit specialiştilor IML, în corpul celor 3 nu au fost depistate urme ale substanţei. Aceasta pentru că ceea ce au inhalat copiii şi femeia, PH3, un gaz eliminat de fosfină, daca e în cantitate mică, nu rămâne în corp, potrivit news.ro.
„Analizele chimice pe probele efectuate de la cele trei persoane decedate sunt negative. E o etapă şi vom continua prin eliminare. Ne-am gândit că s-ar putea întâmpla aşa, în această etapă preliminară. Cu alte cuvinte probele directe sunt negative. Dar, pentru fosfatul de aluminiu, nu se obţine efectiv prin analiza directă, ci prin eliminare”, a explicat medicul legist Alexandra Enache, şeful IML Timişoara.
Medicii legişti însă au luat probe pentru examenul histopatologic, ţesuturi, sânge şi organe. Acestea vor fi supuse analizelor toxicologice, care durează aproximativ o lună şi care vor putea releva prezenţa unor elemente care să arate că cei trei au murit din cauza intoxicării.
Urmează ca în cazul celor trei să fie făcute şi examene toxicologice.
Un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia au murit după ce în blocul în care locuiau, de pe strada Mioriţei nr. 8 din Timişoara, s-a făcut dezinsecţie şi deratizare.
Doi copii unul în vârstă de 10 zile şi unul de 3 ani, dar şi mama celui de 3 ani au murit la Timișoara, după ce blocul în care locuiau, un fost cămin studenţesc, a fost supus unei operaţini de dezinsecţie şi deratizare.
Pe lângă aceştia, 83 de persoane, din care 56 de adulţi şi 27 de copii, s-au prezentat pentru investigaţii la trei spitale din Timişoara. În prezent mai sunt internate 33 de persoane. Este vorba despre 9 pacienţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, 3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi 21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii ” Louis Ţurcanu” Timişoara.