Anunț de ultimă oră făcut de Nicolae Ciucă! Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim

Nicolae Ciucă, șeful PNL, spune că decizia măririi salariului minim e luată, precizând că e nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. „S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă”, a declarat șeful Senatului.
Filip Stan
28 mai 2024, 13:33
Anunț de ultimă oră făcut de Nicolae Ciucă! Ce se întâmplă cu majorarea salariului minim

Întrebat ce poziție are PNL față de creșterea salariului minim, Nicolae Ciucă a afirmat: „Am avut discuţii la nivelul coaliţiei ieri (luni – n.r.). Am discutat tot ceea ce ţine de acest subiect care practic a ţinut prima linie pentru o lipsă de comunicare internă la nivelul Coaliţiei. Ieri s-au lămurit toate aceste aspecte şi în acest moment vă pot spune că am discutat cu mediul de afaceri, am discutat cu sindicatele, am discutat ieri cu partenerii de coaliţie. Decizia este luată pentru mărirea salariului minim, cu această nevoie de sprijinire a mediului de afaceri”.

Nicolae Ciucă a spus că mărirea va fi de 400 de lei, iar suma de 300 de lei va rămâne neimpozabilă.

Nicolae Ciucă, despre majorarea salariului minim

„Pentru că nu poţi să vii către mediul de afaceri cu o măsură, sigur, ea fusese discutată, pentru că am discutat cu reprezentanţii patronatelor şi noi ştiam în interiorul coaliţiei că urma ca anul acesta să aibă loc o mărire a salariului minim. Şi pentru patronate, pentru mediul de afaceri era o chestiune de timp, până când urma să intre în vigoare o astfel de o măsură, iar în aceste condiţii, la discuţiile care au avut loc la Guvern în interiorul Consiliului Tripartit, s-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că nu doar 200 de lei, ci 300 de lei să rămână ca fiind sumă neimpozabilă, astfel încât patronatul, cei care au responsabilitatea planurilor de afaceri să poată să se adapteze la această nouă schimbare a creşterii salariului minim”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citește și Cum va creşte salariul minim, versiunea liberală. Rareş Bogdan a explicat cum se impozitează cei 3.700 de lei din iulie

Șeful liberalilor a mai precizat că Guvernul trebuie să fie partenerul mediului de afaceri.

„Motorul dinamic al economiei româneşti este mediul privat. De acolo vine tot ceea ce înseamnă venituri pentru bugetul de stat. Ca atare, Guvernul şi orice instituţie a statului nu trebuie să fie altceva decât partenerul mediului de afaceri. Noi nu putem să-l controlăm. Mediul de afaceri are libertatea care este dată de economia de piaţă în care, pe propriii bani, pe propriile resurse, pe propria iniţiativă, pe propriul curaj, derulează şi dezvoltă afaceri în ţara noastră. Vorbesc în mod predilect de oamenii de afaceri români, dar şi de investitorii străini, pentru că împreună au o contribuţie esenţială la tot ce înseamnă dezvoltarea economică. Motiv pentru care dialogul şi relaţia de parteneriat între Guvern şi mediul de afaceri este absolut obligatorie. Mediul de afaceri nu reprezintă adversarul Guvernului. Ştim, adversarii noştri sunt în altă parte, dincolo de graniţă. Nu sunt aici. Ei sunt partenerii noştri şi cu ei trebuie discutat şi cu ei trebuie să acomodăm toate aceste decizii astfel încât să nu impactăm asupra modului în care se derulează planurile de business, care sunt stabilite cu ceva timp în urmă”, a transmis preşedintele PNL.

În opinia lui Nicolae Ciucă, salariul minim trebuie crescut ” pe baze clare, principiale, oneste”.

„Din discuţiile cu toţi aceşti actori, în momentul de faţă, există un angajament la nivelul coaliţiei, la nivelul Guvernului, ca după această decizie de mărire a salariului minim, de acum înainte, să se stabilează şi să se agreeze mecanismul în funcţie cu cele agreate şi la nivelul Uniunii Europene. Încă o dată, mecanismul între Guvern, sindicate şi patronate, ca salariul minim să fie crescut pe baze clare, principiale, oneste, între toţi actorii din acest segment”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Citește și Varianta antreprenorilor de creștere a salariului minim. Cât ar putea primi în plus angajații, începând cu luna iulie 2024

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Românii care stau la curte au interzis. Poliția vine direct la poartă și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?