Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”

Liberalii iau în calcul să introducă o nouă taxă pentru pensionari. O anumită categorie de români ar putea să primească cu 400 de lei mai puțin.
Alina Costache
12 feb. 2024, 19:49
Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”
Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! Ce se întâmplă suprataxarea pensiilor: „Vreau să liniștim oamenii din start”

Anunț de ultimă oră pentru pensionari făcut de Marius Budăi! O nouă taxă ar putea fi introdusă pentru pensionari. Marius Budăi a făcut o serie de declarații despre cine sunt persoanele care ar putea să primească cu 400 de lei mai puțin la pensie. În ultimele zile, în Senatul României, a fost dezbătută o inițiativă legislativă semnată de mai mulți deputați și senatori ai Partidului Național Liberal, printre care Florin Cîțu, Dan Vîlceanu sau Virgil Guran. Aceasta prevede impozitarea cu 10% pentru pensionarii care au venituri mai mari de 4.000 de lei. Mai exact, aceștia ar urma să plătească o contribuție de 10 procente la Sănătate pentru sumele care depășesc 4.000 de lei.

Citește și: Scandalul comasării alegerilor. Blocaj în coaliția de guvernare. Ce au discutat liberalii și social-democrații în ședință, timp de patru ore

Cu mai mult timp în urmă, a mai fost în vigoare o astfel de măsură, însă a fost declarată neconstituțională, fiind dată printr-o ordonanță de urgență, și nu prin lege. Din acest motiv, liberalii vor ca suprataxarea pensiei mai mari de 4.000 de lei să fie dată prin lege. Prezent în platoul emisiunii Decisiv de la Antena 3 CNN, fostul ministru al Muncii, Marius Budai, a declarat că PSD va respinge o astfel de măsură.

„Este vorba despre cei care în 2021 nu au dat niciun leu în plus la pensii. Dan Vâlceanu, Florin Cîțu…”, a afirmat Marius Budăi.

„Vreau să liniștim oamenii din start, această lege nu va trece, PSD va vota împotrivă”, a mai spus el în exclusivitate la Antena 3.

În cazul în care totuși o astfel de măsură ar intra în vigoare, în cazul unei pensii de 5.000 de lei, de exemplu, care este deja impozitată cu 10%, plus această taxă propusă de PNL, din 5.000 de lei brut, românii vor ajunge să ia o pensie de aproximativ 4.600 de lei.

„Este aceeași logică din 2010, când nu au putut tăia pensiile, pentru că legea era neconstituțională, așa că au venit fix cu această măsură. Și logica lui 2021, când tot PNL, prin Cîțu și Vîlceanu, nu au dat niciun leu în plus la pensii”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și: Ce răspuns i-au dat polițiștii deputatului AUR care l-a dat dispărut pe Klaus Iohannis: „Aspectele sesizate nu se confirmă”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?