„Suntem în negocieri şi nu putem spune acest lucru. Vreau să menţionez că avem un spaţiu extrem de redus bugetar prin care putem să creştem salariile celor de la Poşta Română. (…) În trimestrul I, anul acesta, profitul operaţional al Poştei Române a fost de aproximativ cinci milioane de euro. Noi, dacă venim acum şi creştem salariile pentru cei rămaşi, aproximativ 27.000 de oameni, ne ducem cu ea direct în insolvenţă. Deci, trebuie gestionată cu foarte mare grijă întreaga problematică a Poştei Române. Ceea ce vrea Guvernul să facă este să aibă o privatizare de succes, aşa cum s-a privatizat Dacia sau Petrom. În legătură cu majorările salariale, acestea depind foarte mult de discuţiile pe care le vom avea miercuri (21 mai – n. r.). În termeni reali, putem vorbi de o creştere între 80 şi 120 de lei. Trebuie făcută, însă, o analiză împreună cu sindicatele. Capacitatea bugetară a companiei nu permite, în mod imediat, pentru toţi cei 27.000 de lucrători o creştere substanţială şi este direct corelată cu creşterea veniturilor”, a explicat Cotovelea.
În ultima perioadă, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România a organizat mai multe acţiuni de protest, pentru a face cunoscute problemele cu care se confruntă salariaţii companiei. Aproximativ 60 de membri ai sindicatului au pichetat joi, începând cu ora 10.00, sediul Companiei Naţionale Poşta Română din Capitală.
De asemenea, 4.000 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Sindicatelor Libere din Poşta Română au protestat, duminică, 11 mai, timp de două ore, în faţa sediului Guvernului.